• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 45
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
stivemaster - майстор
Не знам аз ли неправилно обяснявам или тук има нещо програмирано у хората, което като повреда им пречи да видят собствената си файда ???
Фирмата в която работя, закупи за цеха който ръководя, 6 машини за металообработка на стойност 280000Е, само за 70000Е през миналата година, по схемата "конкурентноспособност на промишлени предприятия".Тази година чакаме още 4 машини, на стойност около 240000Е, които най вероятно ще струват на фирмата само 60000Е.
Ако си земеделски стопанин и бачкаш с тракторче Т25 (щото не искаш да получиш средства, по програмата за развитие на селските райони и дори се караш на хората, които ти го предлагат във форумите) и си мислиш, че ще оцелееш, пред натиска на гръцкия си колега с трактор Ламборжини, който няма нищо против да взема, не само кинти за трактор ,не само гориво без акциз ,не само по големи субсидии за продукция ,ами и 13 и 14 заплата и пенсия подкрепени с над 400 млрд.Е от европейския съюз за да не фалират от ВЗЕМАНЕ !!!
Пък ти сравнявай това което ти казвам с Африка и изкарвай нещата така, че като че ли нашата държава е нещо странна "що пък точно ние ?".

По темата, Владо много малък диаметъра на дисковете бе, на мислиш ли ? Каква е зависимостта, ако са само 3 диска, но с по голям диаметър не е ли по добре? 3 диска с по 16 магнита ?
infomar
stivemaster написа:
Не знам аз ли неправилно обяснявам или тук има нещо програмирано у хората, което като повреда им пречи да видят собствената си файда ???
Фирмата в която работя, закупи за цеха който ръководя, 6 машини за металообработка на стойност 280000Е, само за 70000Е през миналата година, по схемата "конкурентноспособност на промишлени предприятия".............
Ти май бъркаш ФИРМА с частно физическо лице. Аз съм Пешо от Бусманци с Хасан цигането - моят комшия с шест дечица и много иска да не си плаща тока. Искаме ЕС да ни даде на всеки САМО по 50000 евро по програмата за "конкурентноспособност на частни граждани". Да ни ги даде безвъзмездно и ние да заплатим за това по 500 лв. С тези пари да си направим частни фотоволтаични централи на покривите :sad: Те това ще е файдата за нас двамата.
Така дали става :? и къде да звъннем? Да не е само като онези малоумници по телевизията които рекламираха "европейски пари за селските райони", та комшиите ми питат къде да отидат да си вземат и те малко "безплатни пари".
Хайде да обсъждаме за ЧАСТНИ ЛИЦА а не за фирми, сдружения и т.н.т. Кои програми касаят ЧАСТНИ ЛИЦА - сещаш ли се за някой - аз не, и дали е възможно да има такива програми :? !!
Преставам да ти опонирам и те оставя да си мечтаеш за програми на ЕС за частни лица за енергетична независимост.
Последна промяна от infomar на нед юни 09, 2013 3:52 pm, променено общо 2 пъти.
VLADO66 - майстор
Няма да има такива програми защото администрирането им е много скъпо и нерентабилно.За частни лица са предвидени единствено отстъпки от фиска по националното законодателство.
Последна промяна от VLADO66 на нед юни 09, 2013 4:34 pm, променено общо 2 пъти.
stivemaster - майстор
Инфомаре ти явно не четеш и основния ти мотив от участието тук е да се караш с някого .Затова може би не отчиташ, че идеята ми е да настояваме за ПРОМЕНИ ВЪВ ФИНАНСИРАНЕТО НА ВЕИ В БЪЛГАРИЯ ,защото сегашния модел е корупционен и компрометира изобщо идеята за ВЕИ .За донора ,каква е разликата във финансирането ?
Проблема е единствено в нас, единствено тук фирмите не се регистрираха по ДДС, докато навъртят оборот от 75000лв Сметнете за всички фирми, които го достигнат каква сума се събира,единстено тук физическите лица субекти, не се интересуват от семейно подоходно облагане, което значително ще им свали данъците,единствено тук същите субекти които явно не осъзнават че "миризмата идва от тях,обвиняват случайните минувачи затова" ,а нямаме дори закон за фалита на граждани и телевизора ни е "Вещ на лукса" и може да бъде секвестиран от скапаняка-юридическа мутра, грабеща отвъд конституционните права на гражданина, постигнато по лобистко-ориенталски начин с въвеждане на т.н. заповедна процедура ,заобикаляща конституционното изискване, "всеки има право на защита и ако не може да си я позволи ...." сега могат да ви вземат всичко, без дори да ви уведомят.

Предвид това и аз се отказвам повече да обяснявам щом дотук не разбра явно няма смисъл.

По интересно е нещо конкретно да коментираме като принцип или конструкция, до момента до който така или иначе ще достигнем до финансирането .
fbr - майстор
2v6 написа:
Едно време ни обясняваха как тока е най-добрата енергия - чиста, евтина, лесно се транспортира.

Сега цената за транспорта се оказва по-висока от цената за производството :?
Преди ли са лъгали или сега :?:

Ако наистина за транспорт на електроенергията разходите са по-големи от цената за производството, то производството на мястото на потребление (в къщата) автоматично спестява разхода за транспорт.
Преди не са лъгали, но и сега не лъжат. Но има едни подробности. Преди, между производителите и потребителите имаше един посредник, а именно "Енергото". Сега това е разбито на отделни компании, всяко с отделна администрация, надвишаваща броя на администрацията на бившето "енерго", чиято основана задача е да се борят с предните и следващите в транспортната верига. А извода ти, за мястото на производството и потреблението е точно в десетката.
infomar
stivemaster написа:
Инфомаре ти явно не четеш и основния ти мотив от участието тук е да се караш с някого .Затова може би не отчиташ, че идеята ми е да настояваме за ПРОМЕНИ ВЪВ ФИНАНСИРАНЕТО НА ВЕИ В БЪЛГАРИЯ ,защото сегашния модел е корупционен и компрометира изобщо идеята за ВЕИ .За донора ,каква е разликата във финансирането ?.......
По интересно е нещо конкретно да коментираме като принцип или конструкция, до момента до който така или иначе ще достигнем до финансирането .
Напълно съм съгласен с теб - всичко което предлагаш е добро, просто мисля, че не е ТАЗИ тема мястото да обсъждаме как да повишим по някакъв начин печалбата на фирмите по веригата които ще се появят между крайният клиент и даващият кредита, още повече, че ТУК обсъждаме проблеми на частни лица а не на фирми. Сам знаеш, че никой няма да даде 50-70% от стойността на частно лице, та въртиш сучиш и все към фирмите го докарваш... Виждаш какво става със санирането - колко "маймуни" са на клона .... и всяка иска да смучи от този кредит. Пресен пример е сметката за саниране на 150 общински сгради във Варна - ще струва по тяхна оценка 10 милиона лева - смятай 15 сгради един милион :? Нима не мислиш, че всичките са като десет етажни хотели? Същото ще се получи и с това което предлагаш на частни лица ЕС да поема до 75% от стойността... все още си мисля, че това е чиста утопия и ще е поредната хранилка на много "наши" фирми по линията...

п.с.
Към първата седмица на юни 6 града остават без подадени заявления за субсидия от 75% за саниране на жилищни кооперации по проекта „Енергийно обновяване на българските домове“, финансиран от ОП „Регионално развитие“, сочат данни на строителното министерство. Селищата без искания за евтино обновяване са Велинград, Ловеч, Силистра, Петрич, Търговище и Ямбол, като те са една шеста от 36 общини в страната, където съсобствениците на жилищни многофамилни сгради могат да кандидатстват по проекта. Най-много са подадените заявления в София - 60, следват Пловдив - 17, Бургас - 15, Благоевград - 14, Варна - 13, Смолян - 12, Хасково - 10. От подадени 223 заявления в 30 града 125 са одобрени и 16 са отхвърлени поради недопустимост на сградите.

Как ти се струва за цяла България само 125 одобрени заявления - толкова ли мислиш, че е глупав МАТРЕАЛА?? Много обиждаш народа ни... :finga:
Всичко това ти го пиша благонамерно, без желание за заяждане - просто ти опонирам, стига да търпиш обратно мнение.
stivemaster - майстор
НЕМА СМИСЪЛ да ти обяснявам Инфомаре явно, щом мислиш че лобирам и обиждам народа.
hidrazin - майстор
Относно ВЕИ-тата. Вероятно пак ще им го сложат. Най-много ще ударят малките производители.
http://dker.bg/kalendarno_sybitiebg.php?ka=998
:partyman:
Тани - модератор
Ами браво! Най после си идваме на думата
Прикачен файл:
фец.png
фец.png (15.84 KиБ) Видяна 1756 пъти
Вече изкупните цени паднаха ПОД пазарните цени! На практика още тази година изкупната цена на мегават е същата , като предполагаемата цена на мегават от АЕЦ Белене . Какво ли ще е след 10 години? Само преди половин година, когато говорих за излишък на атомна енергия и за ниска цена на фотоволтаична енергия, повечето от вас ме обявяваха за луд и за мечтател, а и в момента Козлодуй ПРОДЪЛЖАВА да работи на 50% , но нужда от енергия няма! Въпрос на време е цената да падне дотолкова, че да си заслужава да се мислят методи за съхранението ѝ. Като за начало, може би дневната енергия ще се изравни по цена с нощната , а по-късно ще поевтинее повече от нощната и потребителите ще си изместят "харчовете" през деня!
hidrazin - майстор
Мдаа... Наистина си дойдохме на думата. У нас за сега има инсталирана мощност - 942,365 MW - 968 централи. (само фотоволтаици).
Получава се супер. Излъжи ги тези гора да направят инвестиции - де с кредити, де с лични средства... Е някои са се докопали и до програми - основно големите. Сега им отрежи на няколко пъти цените и ги натовари с няколко такси и им гледай сеира. :shock:
Наистина методиката за сваляне цените на ВЕИ-тата е страхотна! И то на фона на 40% мита дето ще наложат на китайските панели.
Мислиш ли че някой от тези дето са сложили вече панели пак ще реши да инвестира там?
:partyman:
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 45

Тема "Направи си сам енергетика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: