ivanovbg написа:И аз няколко пъти това повтарям, ама фирмаджиите се опитват да лобират и все към глобални проблеми се извъртаме - да спасяваме България. Ние сами себе си трудно спасяваме, то ще спасяваме света....Тани написа: ... то все повече семейства ще последват примера му и ще повлияят РЕАЛНО на енергетиката!А колкото до темата, мисля че е по добре да и сменим името. Например "Домашна енергетика" и наместо да осъждаме Китай, Германия и ... да обсъждаме как сами можем да си произведем енергия и коя, какъв %, в кой случай от всичката ни достъпна в къщи да използваме. В края на краищата от държавната енергетика за сега в къщи влиза само една жица и проблема не е в това от къде е тръгнал електрона по нея, а само цената му. Още повече че имаме 4 сезона с различна потребност и възможности на набавяне на енергия. Та ето този домашен микс от необходима енергия е важен за отделното семейство.
П.С.
Човек знае "2 и 200". Имам кемпер с 120 вата панел на покрива, 100 литра чиста вода + две бутилки газ, бойлер, мивка, печка, хладилник, вентилация, телевизор, лаптоп, стерео....... Колкото и да са малки, ми стигат за нормален живот някъде за десетина дена. По време на ремонта живях в него два месеца - само допълвах вода. Не е луксозно, но добре се живее. В "апартамента" или в "къщата" всичко е в по-големи мащаби и разходите са много по-големи.... и лукса е по-голям...
------ НАПРАВИ СИ САМ -----