• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 45
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
infomar
Как се прави “слънчев” милион за седмица или по колко часа “грее” слънцето в България
http://www.silnabulgaria.com/%D0%BA%D0% ... %86%D0%B0/

Хората са показали как да си направим сами енергетика.... но на гърбът на народа....

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
hidrazin - майстор
infomar написа:
Как се прави “слънчев” милион за седмица или по колко часа “грее” слънцето в България...
В горното няма никаква истина. На сайта на TSO ясно е записано - "Публикуваните данни са оперативни." Тези данни нямат нищо, ама абсолютно нищо общо с отчитането и заплащането на електроенергията от производителите. Пък и ако направим една бегла сметка цитираните 7-8 MW са едва 0,2% от потреблението в страната. Това си влиза в нормите дори и на електромерите за търговско мерене. Те са клас на точност 0,2 за разлика от битовите които са пет пъти по-неточни - клас 1,0. :)
Просто тоя Стефан Тошев му са големи очите, търси популярност или медийна измама, изпълнява "партийна" поръчка или нещо подобно. Явно е че си няма никакво понятие от нещата за които пише. Например същият явно не знае че такава цена от 700лв за MWh няма. :lol: Пък и като гледам това творение го е писал преди месец. То поне да беше прочел какви глупости е написал преди да го публикува.
По стечение на обстоятелствата се намирам така да се каже в кухнята и с доста неща съм наясно. :-D Не че ги защитавам и доста хора тук ми знаят мнението за фотоволтаиците ама това горното са глупости на търкалета.
:partyman:
ivanovbg - майстор
Чудя се защо оперативните данни на Булгартрансгаз са с ограничен достъп а тези не?
http://demo.bulgartransgaz.bg/bg/pages/ ... rm-17.html
Къде е уловката :?
geniya - специалист
hidrazin написа:
infomar написа:
Как се прави “слънчев” милион за седмица или по колко часа “грее” слънцето в България...
В горното няма никаква истина. На сайта на TSO ясно е записано - "Публикуваните данни са оперативни." Тези данни нямат нищо, ама абсолютно нищо общо с отчитането и заплащането на електроенергията от производителите. Пък и ако направим една бегла сметка цитираните 7-8 MW са едва 0,2% от потреблението в страната. Това си влиза в нормите дори и на електромерите за търговско мерене. Те са клас на точност 0,2 за разлика от битовите които са пет пъти по-неточни - клас 1,0. :)
Просто тоя Стефан Тошев му са големи очите, търси популярност или медийна измама, изпълнява "партийна" поръчка или нещо подобно. Явно е че си няма никакво понятие от нещата за които пише. Например същият явно не знае че такава цена от 700лв за MWh няма. :lol: Пък и като гледам това творение го е писал преди месец. То поне да беше прочел какви глупости е написал преди да го публикува.
По стечение на обстоятелствата се намирам така да се каже в кухнята и с доста неща съм наясно. :-D Не че ги защитавам и доста хора тук ми знаят мнението за фотоволтаиците ама това горното са глупости на търкалета.
Има, има цена от 700лв/MWh, ако мислеш че няма много бъркаш, ама много.Даже е по-висока с някоя стотинка...Повярвай ми. :)
Цената е формирана в различното време на сключване на Договорите за изкупуване, цената е такава около 2009г.
Тани - модератор
То че има, има! И в организма ти има злато и платина, но можеш ли да кажеш, че си изграден от ценни метали?

Колко процента от общата мощност инсталирани ВЕИ е на тази цена? А като процент от всичката инсталирана мощност в страната? Нека не спекулираме с тези цени!
2v6 - майстор
hidrazin написа:
infomar написа:
hidrazin, този документ виждал ли си?
Прикачен файл:
untitled.JPG
untitled.JPG (96.4 KиБ) Видяна 1800 пъти

Прикачен файл

res_c033_06.zip
(283.97 KиБ) Свален 40 пъти
Тани - модератор
Явно сме писали заедно и не знам дали си успял да прочетеш предишния ми пост :wink:

ПП Пък и така и така си започнал да изкарваш стара информация, изкарай и цените на оборудването от същия период. Поне по спомен , тогава оборудването беше поне 4 пъти по-скъпо, следователно не 700 , а 300лв. е скъпата цена :wink:
2v6 - майстор
Тани написа:
Явно сме писали заедно и не знам дали си успял да прочетеш предишния ми пост :wink:
Да, прочетох го след като си изпратих моя.
На въпросите ти отговор нямам.
За спекулирането не съм съгласен. Тези цени са факт и в момента НЕК плаща по тези цени, по договорите от 2007, 2008...
Тани - модератор
Ако ме наемеш да ти шпакловам апартамента да речем 300кв.м. и искаш да ти шпакловам и някаква фигурка на тавана - 20 х 20 н 10 см и се договорим, че това ще ти струва допълнителни 20лв. колко ще ти струва шпакловката на целия апартамент?
2v6 - майстор
Тани написа:
Ако ме наемеш...
Тани, според теб hidrazin прав ли е да напише това:
hidrazin написа:
...
Явно е че си няма никакво понятие от нещата за които пише. Например същият явно не знае че такава цена от 700лв за MWh няма. :lol: Пък и като гледам това творение го е писал преди месец. То поне да беше прочел какви глупости е написал преди да го публикува.
По стечение на обстоятелствата се намирам така да се каже в кухнята и с доста неща съм наясно.
...
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 45

Тема "Направи си сам енергетика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: