• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 45
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
stivemaster - майстор
Е така като казваш никакъв но не е вариант за мене ,нито имам къде да сместя такова нещо в Митцубиши-то, нито има вариант да го точа на 16 етаж.
шоп - майстор
Водата е оптималният топлинен акумолатор за соларни системи.

Идеята за автомобилен топлинен акумолатро трябва да се разглежда като високотемпературна. Ако не направим такъв-поне можем да философстваме:-)

В соларните паркове в невада ползват разтапяне на сол за топлоносител за производството на пара. 801 градуса са постижими тъй като температурата на изгорелите газове е по-висока. Въпрос на топлообменици.
stivemaster - майстор
Именно това имах предвид и аз ,но не влязох в детайли, предположих че Иванов ще си доразвие идеята.
ivanovbg - майстор
Целта е да е евтино и достъпно за всеки. Иначе става като със соларните и вятърните паркове :wink:

И аз не бих го ползвал в София - на 3-тия етаж съм :) , но пък може сутрин колата да ми е топла.
valio2007 - специалист
ivanovbg написа:
Целта е да е евтино и достъпно за всеки. Иначе става като със соларните и вятърните паркове :wink:

И аз не бих го ползвал в София - на 3-тия етаж съм :) , но пък може сутрин колата да ми е топла.

Това в червеничкото е лъжа.
ivanovbg - майстор
valio2007 написа:
ivanovbg написа:

Това в червеничкото е лъжа.
Имаш предвид моята система за загряване ли? Водата скъпа ли ти е? Или маркучите? В нея няма нищо което да не можеш да си го направиш сам. Даже и бойлера.
2v6 - майстор
ivanovbg написа:
Стиви, какъв е проблема да си нося в моето комби един 100литров бойлер в багажника? Закача се с бърза връзка с домашния и с една помпа за 10-тина минути си го преливам. Даже ще ми качи пода само с 14 см., ако имам по 2 см изолация от всякъде. А дали в колата ще се возим двама(аз и бойлера ) или само аз, няма да е голяма разликата в разхода.
Проблема е, че ще спестиш за ток 1 лв, а ще се трудиш за повече от 2 лв :idea:
boretobobo - специалист
2v6 написа:
ivanovbg написа:
Стиви, какъв е проблема да си нося в моето комби един 100литров бойлер в багажника? Закача се с бърза връзка с домашния и с една помпа за 10-тина минути си го преливам. Даже ще ми качи пода само с 14 см., ако имам по 2 см изолация от всякъде. А дали в колата ще се возим двама(аз и бойлера ) или само аз, няма да е голяма разликата в разхода.
Проблема е, че ще спестиш за ток 1 лв, а ще се трудиш за повече от 2 лв :idea:
Трудът е докато го сглоби харч 2 но пък спестява всеки път по 1 лв като заработи топлото
шоп - майстор
todortv написа:
Тези също се мъчат да направят енергетика.

мдаааа енергетика обаче подпомагана с два елемента на Пелтие по 120 вата :? Вярно е, че цените на елементите паднаха и има оферти с безплатна доставка 10 бр за 23$, но според мен са подходящи не за автомобили, а за къщи, където може да има евтин фотоволтаик.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 45

Тема "Направи си сам енергетика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: