• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 31
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
fox_vt - майстор
Ахам ето какво каза жужъл и по специално викито http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%B8%D0%B5
Та тая загуба от картинката какво я правиш ползваш я като топлина ли ами другата по голяма стрелка нея кво я правиме пак ли топлина?И за кво изобщо да ги разделяме,и да уточним ти твърдиш че имаш кпд по голямо от 1 (100%) очаквам отговор с да и не да няма неразбрали?
Тани - модератор
Да се запиша и аз в темата , че да разказвам на внуците си как съм участвал в дискусията за най-великото откритие , което променя парадигмата също както когато са открили , че земята е кръгла! То всъщност наистина е направено отдавна това откритие , но сега откривателите му са заети с откриването на а :-D :-D :-D ...... апаратура с която да го докажат. Съвременните уреди засега не могат да се справят с доказателствата! Пък уж изглежда просто! Наши съфорумци могат да кажат с няколко години назад точно колко енергия са усвоили от слънцето и/или термопомпата за всеки ден по отделно пък ГАЛАНИТЕ мълчат !

"Аз живея в къща 400м² и се топля с 10 ароматни свещи марка ******" - това значи ли че това е най-икономичното отопление? Или просто къщата е пасивна?
8180 - майстор
Такааа,
Дойде "горският".
Пичове, преместих и не изтрих темата, само с идеята спомената по-горе - "Това сме го дъвкали преди 1 и 2 и 3 год." Не съм гледал, може да са изтрити темите.
Тази, сега ще я заключа и оставя, защото противоречи на Правилата, където е упоменато "здрав разум".
Не съм психиатър за да диагностицирам здравния проблем, но физика съм учил и на база това имам право в този Форум на лична преценка.
Когато се появят достатъчно данни, снимки, отговори и пр. по повод дискутираното, евентуално публикации за нова секретна физика, сигнализирайте на ЛС и може да я отключа.

Коледна промоция за желаещите - на ЛС мога да дам координати на майстор-производител на такива устройства в Сф. Преди години (поне 10) произведе ок. 20бр. такива по поръчка и чертежи на "изобретателя" - трифазни, в корпус от бутилка за пропан-бутан. Виждал съм ги, пипал съм ги, знам какво има вътре (нищо съществено - три изолирани помежду си и спрямо корпуса пластини). Предполагам, че "изобретателят" (не го познавам, но сме се виждали) се е наиграл или са го пребили, защото от тогава не е повтаряна поръчката.
Майсторът - стругаро-фрезист е на възраст, работил е години в сериозен соц. институт и като такъв е с по-широк поглед. Въпреки че може сам да си го произведе за 50лв. (за Вас предполагам цената ще е според очаквания ефект), си топли къщата с твърдо гориво и резервен ток, но БЕЗ дискутираните "секретни" устройства.
Весели празници.
Тани - модератор
Е недей я заключва! Това е една от темите за развлечение! Виж колко бисери има в нея! :-D :-D
valqk - специалист
:supz:
по-скоро е просто за Говорилня :)
Смарагди има :), к'ви бисери!
tgv - специалист
Колега 8180, 50лв. са много. ЕЕО може да се направи от 0,3м тръба 3/4 цола, 2 тройника, 2 полипропиленови тапи, шпилка 4-6-8 мм. в зависимост от твърдоста на водата, кабел и щепсел. За измерванията са нужни термометър, амперметър, хронометър и калкулатор. Всеки сръчко от форума ще може да го сглоби за няма и час. Ето че Коледните Промоции продължават.
Тани - модератор
Ами сподели данните с нас де? Направи ни коледен подарък да не се мъчим? Какво е измереното от ТЕБЕ КПД? Иначе сме чели доста! Та дори за електромобила на Тесла без източник на захранване!
tgv - специалист
Колега Тани, точно това устроиство работи с КПД 0,94-0,98 при оптимална твърдост на водата. Не всяка вода става. Хубаво е водата да е максимално мека и да се добавя сол или сода бикарбонат докато се постигне оптималния ефект. Най добър ефект съм получавал при 16 гр.на водата, през ЕЕО да протича ток 2-2,4А , при 55гр ток около 5А. ЕЕО е най ефективен в температурния диапазон 20-40гр. На горе ефективноста му спада. Това е така защото с повишаването на температурата на водата проводимоста и се увеличава. Странно? ЕЕО е реактивен товар от капацитивен тип. При по ниски температури ЕЕО е по-скоро реактивен товар, а при по високи е по-скоро активен товар. Странно?
sstefanov - майстор
КПД 94-98% го постига всеки маслен радиатор или печка.
Защо да правя взривоопасни експерименти?
LazarGanev - "Велик майстор"
tgv написа:
Колега Тани, точно това устроиство работи с КПД 0,94-0,98 при оптимална твърдост на водата. Не всяка вода става.
А така, дойдохме си на думата! Тук говорим вече за напълно реални неща. Какви бяха онези изхввърляния в началото на темата? И идва следващия въпрос, който за мене е най-важен и го задавам на всички Галанофили - след като си съгласен, че стойността на КПД е около и под 1, след като не всяка вода става и толкова трудно да се улучи концентрацията на разните му там соли - защо трябва да се занимаваме с такъв капризен продукт, а не използваме чисто и просто един обикновен нагревател от реотан, който не се интересува от твърдостта и състава на водата за да работи?
sstefanov ме е изпреварил :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 31

Тема "ЕЛЕКТРОДНО - ЕЛЕКТРОЛИТНО ОТОПЛЕНИЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: