Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
fox_vt - майстор
Фреона при каква температура се изпарява?И при каква кипи?И дали кипенето ще е същото при атмосферно налягане и при 20 бара :-D Една обикновенна тенджера вода кипва при 100гр и една атмосфера налягане,но ако повишиш налягането в тенджера под налягане ще кипи над 100 градуса.Тук може да стане същото колкото по се качва налягането толкова повече енергия да трябва за да кипне.За 10 те киловата-ако толква са нужни при 1kw на метър площ ще ти трябват 10 квадрата колектор.А за да се изкарат 2 kw ток от генератора си трябва доста мощност.
ivanovbg - майстор
fox_vt написа:
...
Това са детски въпроси колега. Кипи при отрицателни температури зависимост от марката и при атмосферно налягане- Point d'ébullition (1,013 bar) : -26,6 °C. По рано съм ги казал тези неща.

Деяне, всичко ще е в херметична кутия, двигател и генератор. От нея ще я изсмуква един компресор от хладилник - трябва да им видя дебитите и мощността дето ще ми харчат...
dyaneff - майстор
Дебитите са трудна работа.
Имам доста литература за климатици, ама дебит на компресор никога не ме е интересувал.
Ще погледна де.
fox_vt - майстор
Еми детски въпроси :lol: за какво ме питаш с колко енергия ще кипне 600 грама тогава :?: И дай да те метна към друг проблем-казваш че ще ползваш компресор от хладилник за задвижване а за генератор мотора на компресора който е асинхронен.Ти явно не си чел оная тема как се прави генератор от асинхронен двигател,ама аз съм и генерираната мощност е вятър работа.КАто може да се увеличи ако се слочат магнити в ротора ама ще трябва да отовриш херметичната кутия.
MrMurdjo - майстор
Ами то не е ли по-добре да се ползва двигател на Стърлинг вместо да се изобретява отново?
ivanovbg - майстор
Става, но ми е по лесно да направя мини парна машина. А и оборотите са по високи.

Тема "Соларна термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: