• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
Еееех, накрая се тъй става!
Попадията пичели.
hidrazin - майстор
пон май 05, 2025 1:34 amLazarGanev написа:
... ма няма да ти тормозя мозъка...
Ма аз ще се опитам да потормозя твоя... :-D
Покрай един пост тук, във форума, се присетих че купуваме и ония неща ... Javelin...
Като гледам си запознат и няма да ти е проблем да отговориш на няколко въпроса?
- Колко ракети и на каква цена ги купуваме?
- Срещу КОГО ще ги използваме и за к'ъв чеп ни са?
- Цената на това дето Janelin ще порази (евентуално, ако излети...) дали не е по-малка от самото нещо Javelin?
- Ние нямаме ли си производство на някакви противотанкови/бронирани машини оръжия? :)
Толкова за сега стига. Като (и ако) отговориш, мисля че ще е достатъчно...
Open your eyes! :-D
:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
пон май 05, 2025 11:45 pmhidrazin написа:
Като гледам си запознат ...
Благодаря за оценката 😀! Не съм толкова запознат с Джавелините, но чувам, че украинците ги харесват 😀. Дали е имало по-добър избор не знам, но като имаш някаква основа, мо же да мислиш по-спокойно и за стимулиране на българско производство - това не е някаква космическа технология. Със сигурност 154 милиона не са хвърлени на вятъра. Като излезе насреща ти мечка, няма никакво значение на каква цена си купил патроните, нали 😀? Мен повече ме озадачава сделката за толкова много Страйкъри, при положение, че имаме българско производство на световно ниво от фирмата на Д-р Антон Стефов IAG, което трябва да бъде стимулирано. Надявам се, че скоро ще му бъде обърнато внимание на този човек, който може да помогне много на България
gogo7777 - майстор
вт май 06, 2025 8:50 amLazarGanev написа:
Мен повече ме озадачава сделката за толкова много Страйкъри, при положение, че имаме българско производство на световно ниво от фирмата на Д-р Антон Стефов IAG, което трябва да бъде стимулирано. Надявам се, че скоро ще му бъде обърнато внимание на този човек, който може да помогне много на България

Абе да ми го докарат тоя F16 да го "пипна" тук там. Ще го направя неуязвим.....тъй, че само един ще ни е напълно достатъчен. Имам и електродите и стоманата. Няма нужда да стреля и да аби боеприпаси, само ще се блъска във вражеските самолети. Имам някакви парчета Weldox за целта и карбиди имам. :-D
DundyTheCroc - майстор
Javelin идват скъпички, за сметка на това не са толкова добри, колкото се очаква. Купуваме ги по същите причини, заради които купихме Ефките, Страйкърите и т.н.
Можеше да почнем собствено производство на дронове и бронетранспортьори, ама целта не е да имаме боеспособна армия, а дадем един пари където трябва.
kr1100 - майстор
пон май 05, 2025 11:45 pmhidrazin написа:
...- Цената на това дето Janelin ще порази (евентуално, ако излети...) дали не е по-малка от самото нещо Javelin?
- Ние нямаме ли си производство на някакви противотанкови/бронирани машини оръжия? :)
Нашето е по руски технологии ,мериш и удряш челно, както са го копирали от Панцерфауст. А челно броните са дебелички. Хамериканската базука не сая изкопирали.
Javelin а удря отгоре по капандурите на купола - тънка броня. Затова и орките си накачулиха мрежи и тенеке на конструкция ала Гого 7777 над купола.
Първата година украинците успешно ги използваха да спрат колоните. После минаха на дрончета за по-евтино.
hidrazin - майстор
вт май 06, 2025 10:00 pmkr1100 написа:
Хамериканската базука не сая изкопирали.
Кой не я изкопирал и защо да я копира?
По горе питах по какво ще стреляме с тези прескъпи, много усложнени и не толкова надеждни Janelin...
вт май 06, 2025 10:00 pmkr1100 написа:
После минаха на дрончета за по-евтино.
Не за по-евтино а защото вече няма. В момента руснаците имат повече Janelin от украинците - трофейни. :-D
И успешно ги използват... Ако въобще сработят де.
hidrazin - майстор
А защо и тая година нямаше парад на Българската Армия?
Айде миналата година беше отменен заради някакво съвпадение с религиозен празник.
(Колко правилно - не ми се спори.)
Ама тая година защо? :?
fbr - майстор
Парад се прави, когато имаш с какво и за какво да парадираш.
MamaMy - майстор
Е, поне обратни имаме със сигурност достатъчно.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "F-16 Block 70" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: