Тани, именно за това няма да стане... Защото няма интерес...
Къде, къде по-голяма е другата далавера
Къде, къде по-голяма е другата далавера

Тани написа: Джеки, именно в това ще се състои успеха в търговията, да успееш да прогнозираш производството/потреблението. Ако си продол повече , отколкото можеш да произведеш, ще се наложи да го вземеш от някъде, за да успееш да го доставиш. Може да го купиш , или да си го произведеш сам с някаква балансираща мощност. Това си е твой проблем и избор. Ако си купил повече от колкото ти е необходимо, можеш да го продадеш за балансиране на някой, който също не си е направил сметката. Евтина ще е само предварително планираната и закупена енергия, а недостига ще се покрива от скъпа балансираща мощност. Именно това ще е и ролята но ГЕЦ - непланирана енергия на висока цена. Така, че ще има нужда и от тях, а свободния пазар не търпи празни ниши , намира се кой да ги запълни.Значи трябва да си наема консултант, който прогнозира тези разходи(допълнително средства).
hidrazin написа: Тани, това дето го мислиш ще стане ама не по твоя начин ами по моя.
...
А моя начин ще стане рано или късно - когато цената на тока скочи до другите цени в Европа и ...
Тани написа:Явно ще ни споделиш начина си след десет години и ще ни кажеш: "Видяхте ли..."
Не съм си помислил даже, че ще се съгласиш с моя вариант, но не разбрах какъв е твоя. Би ли го споделил сега или ще чакаш първо да се случи за да си по-сигурен.
Тани написа:Джеки, въпреки правописната грешка съм ти обяснил и двата варианта и причината за инвеститорски интерес към ГЕЦ.Не съм дребнав, не обърнах внимание на грешката.
Наистина всяко предприятие ще трябва да си назначи енергетик и ще е най-добре да членува в група за общи покупки. Така ще могат да си разпределят излишъците помежду си . Продажбите също е добре да стават групово по същата причина.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: