• 1
  • 2
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
sek.1 - специалист
Вчера ми се наложи да ходя да нося един часовник за ремонт (за трети път) и чак сега видях на стената в работилницата някъкво свидетелство на което пишеше с голями букви майстор по ремонта на ................ и като си по напрегнах зрението видях че е издадено от някъква занаятчийска камара съдейке по работата на човека в никъкъв случай не бих го нарекъл майстор ама така пише :? Имам диплома от "Вилхем Пик"- Среден техник по ЕРАК : от ТУ София висше инжинер и още няколко свидетелства за клас заварчик издадено след курс в института по заваряване разрядно свидетелство за стругаро-фрезист правоспособност за кранист шофьор категорий A B C D E M T и всичко ми е издадено от някъкъв ДЪРЖАВЕН испитващ орган . Поне по мое време за часовникар се учеше в техникума по финна механика и оптика и се взимаше диплома за среден техник. Къква е тая камара на занаятчиите ?? Поне аз за първи път чувам за нея че съществува след 9 .09. 1944 и къква реална стойност имат тия свидетелства.
Стефан - майстор
sek.1 написа:
... инжинер .....
Много се дразня, като видя нещо такова.
NRG7 - специалист
Защо се чудите и дразните,всичко е "под масата-тънката лайсна",както се казва. Някой хора с рушвети са стигнали далеч,ама като паднат от високо тежко им горко. Много са такива шарлатани,дето се мислят за нещо,а всъшност са кръгла нула. Това е мое мнение. :feuer:
Илиян Илиев™ - майстор
Човека е учил за инженер, а не за филолог. Не го упреквай.
NRG7 - специалист
Илиян Илиев написа:
Няма място за упреци,това е мнение.
Стефан - майстор
Илиян Илиев написа:
Не си прав. И аз не съм учил за филолог, доста ми е далече. Аз съм машинен инженер. Но елементарната логика изисква всеки да се представя на ниво. Извинявам се, но човек, който пише подигравателно инжИнер, за мен губи всякаква стойност. Малко просташко ми звучи.
Илиян Илиев™ - майстор
Ми то не е подигравателно. Просто е споменал каква диплома има.

п.п. Дребус, горния ми пост беше за Стефан, но докато съм писал ти си пуснал твоя.

п.п.п. Стефане, не се ли дразниш и от иСпитващ.
NRG7 - специалист
Илиян Илиев написа:
Ми то не е подигравателно. Просто е споменал каква диплома има.

п.п. Дребус, горния ми пост беше за Стефан, но докато съм писал ти си пуснал твоя.

Няма проблем Илиянски. :supz:
sek.1 - специалист
Закачката идва от една друга тема където грешката беше техническа а не граматическа . Едва ли правописа е най важния в един технически форум.
Стефан - майстор
Илиян Илиев написа:
...
Де да беше само това. Поста е пълен с правописни грешки. Ама, както и да е.
  • 1
  • 2

Тема "Майсторско свидетелство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: