• 1
  • 2
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
sstefanov - майстор
naB4o - специалист
Много е яко браво за попадението!
ЧефоС - специалист
И кое му е якото? Всеки, който е учил ТММ/ теория на механизмите и машините / може да експериментира. А имат ли тия неща практическо приложение? Или всичко е за цирка :lol: Всеки конструктор трябва да се стреми към най-елементарното решение, а не към най-сложното.
sstefanov - майстор
Якото е, че те кара да мислиш по различен начин!
Разчупва ти насадените модели на мислене и провокира творчество (поне при мен е така). Не забелязвам всички, които са учили ТММ да имат подобни творения. Даже си мисля, че не е необходимо да си учил много, за да го измислиш това. Не е толкова сложно, но обикновено тези неща са прости, само е трудно да ги измислиш.
MamaMy - майстор
Супер попадение. Някой хора сме учили за друго и това ни е интересно.
Chefo77 - майстор
То че е интересно - интересно е. Въпросът е, че не е приложимо - не мисля че биха издържали на натоварване. Особено прекъснатите "предавки".
unicata - специалист
На това приложението му е да забавлява хората :lol:
bobibobi79 - специалист
unicata написа:
На това приложението му е да забавлява хората :lol:
Точно така
hygro - майстор
Chefo77 написа:
То че е интересно - интересно е. Въпросът е, че не е приложимо - не мисля че биха издържали на натоварване. Особено прекъснатите "предавки".
Ааа, не се отнасяй пренебрежително. Това са утвърдени в практиката механизми за прекъснато движение и работят при значителни натоварвания, но при ниски скорости. Наименованието им е "механизми с непълни зъбни колела".
Chefo77 - майстор
hygro написа:
Chefo77 написа:
Ааа, не се отнасяй пренебрежително. Това са утвърдени в практиката механизми за прекъснато движение и работят при значителни натоварвания, но при ниски скорости. Наименованието им е "механизми с непълни зъбни колела".
Ок, вземам си думите назад:

."иквадерп" етитансъкерп онебосО . енавравотан ан илажръдзи ахиб еч ялсим ен - омижолирп е ен еч ,е тъсорпъВ .е онсеретни - онсеретни е еч оТ

Така става ли? :)
  • 1
  • 2

Тема "Квадратни зъбни колела (и не само)!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: