Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
Чираче - майстор
Има ли нещо вярно в това?
http://rns.bg/%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82% ... %B7%D0%BD/

И, ако е вярно, как да се промени ситуацията?
crez - майстор
ДА! Вярно е. Находището е медно,но съпътстващи метали са сребро,злато и др.ценни метали. Отдадено е на концеция мисля за още 15 г. "Собственикът на "Челопеч майнинг" - канадската фирма "Дънди прешъс" - ще може да разшири проучването на находището на злато и мед край Челопеч срещу по-висока цена на концесионното възнаграждение за държавата, съобщи пред журналисти министър-председателят Сергей Станишев. В продължителните преговори от българска страна са участвали и депутатите Милен Велчев, Петър Кънев и Йордан Цонев. За последен път концесионният договор е бил променян през 2004 г. "Дънди" са заплащали концесионно възнаграждение 0,75%. За 2007 г. възнаграждението към държавата е било 1,7 млн. лв." Ние може би сме единствената страна в света която си продава златото и среброто за жълти стотинки чрез концесия. Според мен това находище и производство трабва да е държавна собственост. Изход има, НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ връщане в собственост на държавата,нооо...няма кой да го направи. :-D
Чираче - майстор
crez написа:
ДА! Вярно е. .... Според мен това находище и производство трабва да е държавна собственост. Изход има, НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ връщане в собственост на държавата,нооо...няма кой да го направи. :-D
За голямо съжаление..... :?
Много находища и производства БЯХА Държавна собственост, но народните ни избраници/национални предатели/ ги подариха за жалки комисионни. Аз съм оптимист, че изход ще има някой ден. Лошото е, че няма да е в моя живот......
crez - майстор
Чираче написа:
Аз съм оптимист, че изход ще има някой ден. Лошото е, че няма да е в моя живот......
Никога нямя да стане докато се управляваме от Брюксел и Вашингтон, според плана(няма да споменавам името му) ние трябва да бъдем суровинен и нискоквалифициран придатък на ЕС. Мърдане няма. По-лошо от СИВ.
Чираче - майстор
Така е, но картината според мен е още по-мрачна. Всякакви производства в България са тотално и УМИШЛЕНО разрушени. Според плана Ран Ът. А, за да почне да се гради отново, трябва да се започне с образованието, което е почти на нулево ниво. А без кадри, които да ръководят държавата, и всякакво друго производство, просто няма как да стане.
А каква Държава бяхме? Въпреки омразния за някои социализъм. Тогава и циганите работеха наравно с всички останали. И само некадърните и мързеливите бяха недоволни. И сега същите харесват измислената "демокрация", която е рай за тях.
Chefo77 - майстор
Да се чуди човек - ракията ли не ви стига, депресията ли ви гони ...
Чираче - майстор
Chefo77 написа:
Да се чуди човек - ракията ли не ви стига, депресията ли ви гони ...
Ракия имаме, депресия нямаме.
Гони ни съжалението за безвъзвратното пропадане на Държавата. И ни мъчи безпомощността, че нищо не можем да променим.
crez - майстор
Chefo77 написа:
Да се чуди човек - ракията ли не ви стига, депресията ли ви гони ...
Ракията е за по-късно :drinkers: Нооо.....всяка една уважаваща се държава с просперираща икономика прави така, че стратегичските производства и ресурси да са в нейна собственост или да държи поне 50+1 акция. Когато преди време Франция закъса икономечески национализира жп.транспорта,металургията, електродовива та дори и рено.., а на концесия никой не си отдава златната жила, ако го добива частник, то се изкупува от държавата по определена цена, а не се изнася. :?:
Чираче - майстор
Напълно си прав. Нооо, това откъде да го знаят младите? Те са облъчени от алабалистиките на политиците, които им казват, че така е най-добре за тях.
crez - майстор
Нашата поговорка е точно за нас "Ум робува,ум царува и ум патки пасе" Май за нас е първото и последното :?

Тема "Къде е истината?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: