• 1
  • 2
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
kozl - майстор
Кой какво мисли за глобалното затопляне :?
И човека като растящ потребител на енергия с колко допринася за повишение на температурите :?
Но това което земята е трупала от кинетична в потенциална енергия в недрата си милиони човешки години, за колко по-малко време човеците съумяват да го усвоят и да обърнат процеса и как тази освободена енергия влияе на глобалното затопляне :?
Глобалното затопляне, лъжа или беда :? И за кого е лъжа, а за кого беда :?
8180 - майстор
kozl написа:
И за кого е лъжа, а за кого беда :?
За мен по-скоро първото, а и имаше сведения за стъкмистики на данните, моделирането и под. съпътстващи теории. Не ми е тема.
От др. страна мога да дам примери за "всичко е пари" във връзка с въпроса и както винаги са за сметка на масите, не за баровците.
zz_stefanov - майстор
Промяна има. Очаква се до около 50 години да се отвори целогодишно северния морски път.
Въпросът е дали промяната е причинена от човека или е природен цикъл. Щото пък последния ледников период въобще не е бил много отдавна - переключил е преди 10000 - 15000 години.
infomar - майстор
На мен ми се струва, че идва глобално охлаждане а не затопляне.
През следващото десетилетие слънчевата активност щяла "да спадне значително, оставайки ниска за поне 20-30 години", споделил в публикация от м. юни водещият учен Иън Уилсън от Астрономичната общност на Австралия. И резултатът щял да бъде "бързо и силно глобално захлаждане". "При всеки подобен случай със слънцето в миналото, световните температури са се понижавали с 1-2 градуса". "Спад с 2 градуса би бил два пъти по-осезаем, отколкото всичкото затопляне на земята, считано от началото на индустриалната ера насам, и ще се отрази достатъчно значимо върху реколтите в земеделието."

Климатът в България също се променя. Данни от 21 метеорологични станции, които мерят температурите от 100 години насам сочат, че най-топло е било през 30-те и 40-те години на миналия век. Оттогава средногодишната температура пада. Затопляне се наблюдава само във Видин, Габрово, Лом и Плевен. При това средно-зимната температура се качва, но средно-лятната пада, като падането на летните температури е по-голямо от покачването на зимните. Така че средногодишно температурата в България лекичко пада.През 30-те и 40-те години на миналия век са били и най-топлите лета, и най-студените зими в България. Истински континентален климат. Тогава разликата между средните температури през лятото и зимата е била цели 26,5 градуса. От тогава насам тази разлика се е стопила до 16,5 Което означава по-меки зими и по-хладни лета.

Глобалното затопляне – лъжа за милиарди

https://ljubopitno.com/global-warming
Andri01 - майстор
Май си прав ! Помня като млади/ еххх,време...:( / тръгвахме на плажа някъде около 1 май. водата беше към 20градуса вече! А сега 1 Юни е 17-19 градуса!
nikolson - майстор
Човекът е прашинка, неговата дейност действа локално, но не може да повлияе глобално. Спомнете си вулканът в Исландия какво причини. Такова нещо човешката дейност няма как да предизвика. Колко ли въглероден диоксид, сажди, пепел и прах са се отделили? И това не е най-голямото изригване.
kozl - майстор
Не е въпроса в сравнението на възможностите, а дали и как човешката дейност допринася за глобалното затопляне.
Прашинка, която е в състояние да унищожи флората и фауната на световно ниво. Тая прашинка извади и употреби нефтени запаси трупани от земята кой знае колко години :roll:
Ами ядреното гориво :?
Човека дали не може..... да отреже клона на който седи :shock:
Andri01 - майстор
То и затова търсим "други клони" във вселената! След години да отрежем и тях!? :?
zz_stefanov - майстор
Споко, всеки доминиращ вид се ояжда унищожава всичко наоколо, и после природата се ресетва без него :-D
С 2 леви - специалист
kozl,
Знаеш ли как се образува нефтът? Щото, ако знаеш си за нобелова награда. ;)
  • 1
  • 2

Тема "Глобалното затопляне - глобална лъжа или неизбежна реалност?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: