Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
hidrazin - майстор
Сложих кометата в кавички, защото май още не е ясно какво е... :?
Първоначалните оценки за размера на кометата варираха, но последните наблюдения с космическия телескоп "Хъбъл" показват, че леденото ядро на 3I/ATLAS е с ширина между 320 метра и 5,6 км.
:shock: :shock: :shock: То разликата между 320 метра и 5,6 км е "нищожна" ... NASA толкова си могат де.
Мен ме кефи скоростта на това нещо - около 208 000 КИЛОМЕТРА в ЧАС или около 58 километра в СЕКУНДА.

Независимо дали е 320 метра или 5,6 км , ще е голям "майтап" ако ни уцели при тая скорост. :shock:

ЦЪЪЪК

Амаааа... а ДАНО да ни уцели. Те тогава (ако оцелеем като вид) мое и да се сетим че има и ЧОВЕШКИ качества/ценности...
Не само ойро..ейски, краварски, путински, китаски, жендърски, п...раски, канадски, хо..лски... дето са си "пее...р...адстки"... БЕЗ ... ЦЕННОСТИ. :-D
:partyman:
sstefanov - майстор
Среща с Рама в действителност?
Артър Кларк блестящо защищава идеята, че колкото и да се различават по възраст или произход две цивилизации, те винаги могат да намерят допирни точки и възможност да се разберат, ако имат за база нещо общочовешко — хуманността.
Артър Кларк, както и повечето фантасти, са големи оптимисти. Даже и в 21-ви век виждаме, че дори и на нашата малка планета не можем да живеем в мир.
hidrazin - майстор
чет авг 21, 2025 12:14 amsstefanov написа:
Среща с Рама в действителност?
Оооо..., една от любимите ми книги от поредицата "ГАЛАКТИКА" която е уникална!
(Имам я почти цялата, но ПОЧТИ. Липсват ми книги от нея. От други имам "дубъл". Така и не се навих да я събера на 100%)
Както и да е... Ма оня физик-теоретик Ави Льоб не се спря с псевдонаучните си "открития"...

Ави Льоб с нови аргументи, че 3I/ATLAS не е просто комета, а космически кораб

Та взех и погледнах що за учен е... Оказа се че е от Израел и толкова учен, колкото Нетаняху хуманист. :shock:
В края на краищата Израел не е призната като държава. Не и на 100%.
И след това спрях да се връзвам на простотиите на оня израелски "учен"... :)
:partyman:

Тема ""Кометата" 3I/ATLAS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: