Общо 16 хиляди дръвчета ще бъдат раздадени безвъзмездно
Гледам какво ще предлагат. Спрях се на "череши (махалебки, диви)". Идеално за подложка на череша/вишна.
Викам си - имам хубава бяла череша. Ще ги ашладисам. Една ще си оставя а останалите прихванали ще подаря.
Речено - Сторено.
Като последния абдал отивам с колата до центъра, търся като изоглавен де да паркирам, мятам крачоли до площада...
Гледам - народ се скупчил. Гордо се нареждам и аз. Идва ми реда:
- Какво ще искате?
- Пет броя махалебка, казвам гордо.
-
- гледа ме някакъв и не разбира какво му говоря. Почвам да обяснявам:
- Искам ПЕТ фиданки/подложки череша, дива черепа.
- Аааа... Ей сега...
След няколко минути получавам "нещата" от снимката...
ТОВА са ПЕТ броя ФИДАНКИ :
Добре че поне дават и торбички - тая от снимката. На пипане вероятно е и био разградима...
P.S. Оная "огромната" е със стебло около 4 милиметра. Долните са ясни - нямат и колкото клечка за уши.
Да знам. Сега някои ще ревнат че малките се хващат по-добре. Ма тези имат нещо което само ЗАГАТВА за корени...
Взех че ги "насадих" в една кофа с надупчено дъно пълна с пясък/пръст.
Ако нещо оцелее, ще го мисля.
Гледам какво ще предлагат. Спрях се на "череши (махалебки, диви)". Идеално за подложка на череша/вишна.
Викам си - имам хубава бяла череша. Ще ги ашладисам. Една ще си оставя а останалите прихванали ще подаря.
Речено - Сторено.
Като последния абдал отивам с колата до центъра, търся като изоглавен де да паркирам, мятам крачоли до площада...
Гледам - народ се скупчил. Гордо се нареждам и аз. Идва ми реда:
- Какво ще искате?
- Пет броя махалебка, казвам гордо.
-
- Искам ПЕТ фиданки/подложки череша, дива черепа.
- Аааа... Ей сега...
След няколко минути получавам "нещата" от снимката...
ТОВА са ПЕТ броя ФИДАНКИ :
Добре че поне дават и торбички - тая от снимката. На пипане вероятно е и био разградима...
P.S. Оная "огромната" е със стебло около 4 милиметра. Долните са ясни - нямат и колкото клечка за уши.
Да знам. Сега някои ще ревнат че малките се хващат по-добре. Ма тези имат нещо което само ЗАГАТВА за корени...
Взех че ги "насадих" в една кофа с надупчено дъно пълна с пясък/пръст.
Ако нещо оцелее, ще го мисля.