Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
pipilica - майстор
Е ся проверявам си пощата и гледам писмо от КАТ и кат се замислих що на тая поща нали скоро получих на другата поща.
Айде отварям да видя сайта едно към едно на вид, обаче адресите лекинко различни, ето оргинала, сигурно го знаете ма все пак.
https://e-uslugi.mvr.bg/services/obligations
и леко фалшивия адрес
https://e-uslugi.gov-mvr.net/bg/
Забелязахте ли разликата.
А писмото пристига от този адрес
mvr-izvestia@eglobalpay.com
А истинското пристига от
edelivery@egov.bg

Та гледайте Фнимателно адресния бар кво пише, щото са го направили мноо яко даже има да си платиш глобата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Човеко, всеки ден пощата ми е залята с фишинги, за спам изобщо не говоря. Знаеш ли колко подобни случаи на ден имам? Изобщо сайтове няма какво да отваряш, гледаш само домейна на мейл адреса, т.е. слвд кльомбата (@). Няма как поща на МВР да е с домейн globalpay.com. При мен голяма част от подобни писма идват от моята поща до моята поща, т.е. май са ми хакнали пощата ли не знам. Не знам със смяна на парола дали ще стане
resistbody - майстор
чет юни 18, 2026 5:52 amLazarGanev написа:
При мен голяма част от подобни писма идват от моята поща до моята поща, т.е. май са ми хакнали пощата ли не знам. Не знам със смяна на парола дали ще стане
Не мисля че са ти я хакнали, просто са намерили начин да ти показва изпращача с мейла на получателя, и аз получавам такива... в абв ли е ?
MamaMy - майстор
Този номер с писма от мен до мен при мен го пробват поне от 10 години. Истината е само тази. Гледайте мейла на изпращача. Случвало ми се е да чакам отговор от някого без никаква идея от къде ще дойде. Редовно преравям коша и не бързам да го чистя. Махам само редовните спамъри които ги знам. Такива са А1, Електрохолд, ВиК :lol: . Тях ги добавям към домашната лотария :roll:
iliya_i - майстор
чет юни 18, 2026 2:18 pmresistbody написа:
чет юни 18, 2026 5:52 amLazarGanev написа:
При мен голяма част от подобни писма идват от моята поща до моята поща, т.е. май са ми хакнали пощата ли не знам. Не знам със смяна на парола дали ще стане
Не мисля че са ти я хакнали, просто са намерили начин да ти показва изпращача с мейла на получателя, и аз получавам такива... в абв ли е ?
Че той Outlook на Microsoft го позволява. Задаваш си в настройките mail на изпращача, който да се показва и друг mail (истински) с който да се логва в SMTP сървъра на доставчика на пощенска услуга.
sstefanov - майстор
Всеки може да изпраща поща от какъвто си иска адрес. Обаче си има механизми, с които може да се провери дали адресът на изпращача е фалшив. SPF записи, DKIM и т.н.

Тема "Баси мошенниците." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: