Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
hygro - майстор
Германците са доволни от работата на майсторите

Германците са доволни от качеството на работата на представителите на занаятчийските професии. Това показва проучване на социологическия институт Емнид, направено по поръчка на списание "Reader's Digest".

95% от анкетираните са заявили, че са доволни от това как майсторите изпълняват своята работа.

Освен това 92% са посочили, че те спазват договорените срокове. 82% са заявили, че смятат цените за обосновани и справедливи.

http://curious.actualno.com/news_144406.html
А ако направим такава анкета тук... :?
ясно все по этой теме
Последна промяна от slaveiko55 на съб дек 26, 2009 2:23 pm, променено общо 2 пъти.
dmi - специалист
Просто в БГ не са майстори а самоуки дийлетанти, за това е нормално 95% да не са доволни!
zvetomil - специалист
В Германия са по дилетанти.Просто там цената на труда е пъти по висока материалите са им по джоба да купуват качествено и ако нещо не се получи да преправят.В България цената на труда е ниска и ако нещо не се получи на маистора душа не му дава да извади от джоба си и да преправя.Че ако го разберат се гладен ша оди.Те тия дни работа с един къде ако мое и материалита шъ ма накара да му купа.Дължи ми пари и покраи това иска още две три работи да му свършим по ремонта ма ако мое е така приятелската покраи това което си е платил.накрая като видех че вече втори ден му работа за тва ,че ми са пише приятел сложна работа по един навес от поликарбонат му исках пари.МАЛ____________ИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ направо му прилоша?????????????????
silllveto - Майсторица
Много съм доволна от майстора, който налепи плочките в баните ни. Не е скъпар и работи с мисъл. Децата му викаха Байо, но няма да му правя реклама, щото има много работа и е ангажиран до след Нова година. Успех на Байо и късмет на всички, които търсят добри майстори!
emil_v r - майстор
Предлагам тази тема да се обедини с темата по- долу
"напаст от съсели " :evil:
solo5 - майстор
zvetomil написа:
В България цената на труда е ниска
кой ти го каза това :?
(предполагам, че говориш за цената на занаятчийския труд)
повечето майстори взимат повече отколкото заслужават
а и като сметнеш, че не внасят ДДС, не дават гаранция и т.н.
и като сравниш цените отнесени към работните заплати се получава, че цената на труда им е много висока (винаги има и изключения :roll: )
silllveto - Майсторица
В момента цените на услугите се вдигат по-бързо от цените на стоките.

Да не забравяме обаче и нашите майстори във форума, да са живи и здрави и да им върви леко!(нищо не съм пила) :weedman:
emil_v r - майстор
Aa , mersi Sisi , ti si edinstwena maи deto ne mraziш maistorite .

Ние сме издигнали майсторлъка , и укриването на доходи до степен
на джедайско изкуство !
Виж само какво може един с мистрията , как я държи във въздуха ,
Представи си ако почне да маже с нея по некой цемент , или да
фърля вар :-D .

Прикачен файл

DSC06315.JPG
DSC06315.JPG (15.14 KиБ) Видяна 4272 пъти
Pooh - майстор
В доста теми съм го писал вече, но няма да се уморя да го повтарям - укриват се доходи и се работи некачественно, защото КЛИЕНТИТЕ го позволяват. Искай договор със срокове, неустойки и гаранции, искай ако не референции, то поне да видиш нещо направено от същият човек и да видим дали няма всичко да е наред. Ама като кажа на клиента, че съм регистриран по ДДС, той веднага писва - "Сакън, не може ли без фактури, че по-евтино да дойде?" Ами не може! Аз искам да съм редовен поне доколкото зависи от мен. Да съм си вързал гащите с две думи. За всеки "пациент" имам 3 цени - бързо, евтино, качественно. Не е възможно да се съберат по никакъв начин. Бързото не е евтино, но и качеството му не е гарантирано. Евтиното си е евтино - когато стане и както стане. Качественото ... е това вече е болна тема. За всяка строително-ремонтна дейност, умните хора са измислили система. Спазвайки въпросната система, получаваме исканото качество. Всеки опит за икономии и побългаряване (пригодяване на материали и инструменти към нетипични за тях свойства и функции) води само до едно - ПРОБЛЕМИ.
"Може ли, примерно, за един ден да се направи преградна стена в готов вид?" Не, не може - най-малкото има технологично време за изчакване между отделните процеси (изграждане, обработка на повърхноста, боядисване). Както клиентите са длъжни да изискват качесто на продукцията, така и майсторите са длъжни да изискват съблюдаване на съответната система на изпълнение. Нещата са взаимно свързани - клиента търси намаляване на цената с цел икономии на средства и съответно се появяват "майстори", които са готови да намалят цените за сметка на данъци, качествени материали и всичко друго, но не и собствена печалба. Това последното е хубаво да го разберат всички - никой не намалява собствената си печалба, дори и от това да страда качеството. Всички цени на стоки и услуги, като цяло вървят само във възходяща посока и това е световен факт.
Когато отида при зъболекарката тя ми взима 50лв. за пломба, при положение, че миналата година ми взе само 30 ... само строителите ли трябва да работят на неактуализирани от 5 години цени?

Взех да изпадам в лирични отклонения - ценообразуването всеки си го прави сам за себе си, идеята е да не се правят компромиси с качеството ... и от двете страни, защото знаете поговорката "не е луд този дето яде зелника, а този дето му го дава." :wink:

Тема "Доволни от работата на майсторите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: