• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Makita RP2301FC, няма политическа тайна :lol: , спестих фирмите производители, за да не правя реклама и да наруша някакви правила на форума,. Фрезерите са CMT 991.503.11. Ако мога да си закупя цанга с гайка с метрични размери ще е чудесно , бих се и окомплектовал и с два преходника за 8 и 6 мм (вчера гледах, че са на цена под 10лв). Та вече въпросът е има ли за този модел цанга с гайка на метрични размери и от къде да я закупя? :?: Благодаря за насоките, има светлина в тунела. :) ....също да попитам с какво мога да си почиствам фрезерите?
С кореселин, газ или терпентин, квото имаш. Фрезата е хубава, фрезерите и те, честито. То за същия модел фреза търсих и аз цангата. :lol:
Николай ти е казал къде я има, в магазините на Томика също. Но е по лесно с гайката да се сменя, иначе трябва да ръчкаш с отверка за да я изкараш от там.

Прикачен файл

IMG_20200804_113952.jpg
punankov - напреднал
Благодаря, вече ги поръчвам от Ташев Галвинг, сигурно не е голяма философия за човек, който знае точно какво търси , но за мен е малко объркващо , понеже пише, че са за модел 3612, въпреки, че визуално са същите. Иначе гайката която предлагат(пак за 3612), не изглежда като на моята машина, струва ми се и скъпичка при положение, че при мен цангата излиза лесно(без да човъркам с отертки).
https://tashev-galving.com/product/MKT6 ... 0Makita%20 - гайката за която говоря че предлагат
ZEDYCUS - майстор
Опа за малко да те подлъжа, гайката на 3612 и 2301 са с различна резба, сега проверих. Но цангите стават и на двете.
ГАЙКИТЕ не са еднакв на 3612 и 2301, но самите цанги са еднакви, 12мм и 1/2 стават и на двете гайки.
След малко ще кача снимки.

Прикачен файл

IMG_20200804_134140.jpg

Прикачен файл

IMG_20200804_134129.jpg

Прикачен файл

IMG_20200804_134115.jpg

Прикачен файл

IMG_20200804_134053.jpg

Прикачен файл

IMG_20200804_134040.jpg
Последна промяна от ZEDYCUS на вт авг 04, 2020 4:16 pm, променено общо 1 път.
punankov - напреднал
Много благодаря, за помощта и информацията, да си призная бях се попретеснил до вчера. Ползвам форума от няколко години и за мен е изключително полезен. Пак благодаря. Поръчах вече цанга и преходници на 8 и 6мм.
ZEDYCUS - майстор
6мм са също рядки, нали имаш 1/4 в комплекта те са по евтини и лесни за намиране.
punankov - напреднал
Имам и фрезичка Макита с цанга 6 мм и вече имам купени фрезери за нея, отделно беше окоплектована с още 4 бр фрезери, та сега ще мога да ги слагам и на голямата. Както бях писал по-горе планувал съм да я монтирам на маса. Един уикенд превъртях youtube и измежду десетки проекти си харесах сгъваема , комбинирана маса(за зеге, циркуляр и фреза). Та като стане реалност, ще кача някоя снимка да се похваля.
EDI - майстор
Зеге-то не го качвай на масата.Няма смисъл, щом има циркуляр на маса.
punankov - напреднал
Режа и аз криволинейни детайли от дъжд на вятър, идеята е да има и водеща ролка.
mavryt4o - майстор
вт авг 04, 2020 11:50 amZEDYCUS написа:
Makita RP2301FC, няма политическа тайна :lol: , спестих фирмите производители, за да не правя реклама и да наруша някакви правила на форума,. Фрезерите са CMT 991.503.11. Ако мога да си закупя цанга с гайка с метрични размери ще е чудесно , бих се и окомплектовал и с два преходника за 8 и 6 мм (вчера гледах, че са на цена под 10лв). Та вече въпросът е има ли за този модел цанга с гайка на метрични размери и от къде да я закупя? :?: Благодаря за насоките, има светлина в тунела. :) ....също да попитам с какво мога да си почиствам фрезерите?
С кореселин, газ или терпентин, квото имаш. Фрезата е хубава, фрезерите и те, честито. То за същия модел фреза търсих и аз цангата. :lol:
Николай ти е казал къде я има, в магазините на Томика също. Но е по лесно с гайката да се сменя, иначе трябва да ръчкаш с отверка за да я изкараш от там.
В онлайн магазина на томика нищо не намирам под цанга. Дали имат 8мм за бош gof1200 се водеше
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Фрезери за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: