• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
nautilus33 - майстор
Правя две врати за таванско помещение и реших да ги направя от ламперия като най-икономичен вариант. Крилото и касата са готови, но се оказа, че не знам как или по-точно с какви панти да захвана врата към касата. Безфалцова е вратата. Касата е дебела 2,5см. Пантите ще са атраната с нута, както съм снимал. Ето това се получи:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
gogo7777 - майстор
Така както си го направил няма никакво значение какви панти ще ползваш. Тоя сачак в какво е закован.....в кошак ли?...... и само с един винт на дъсче :lol:
Да кажат дърводелците, аз това бих изгорил в печката. За кофраж става ама за врата [-X
iliya_i - майстор
Аз за пръв път виждам дъсчена врата само с 2 кушака.
До сега съм виждал или с 3 кушака, или с два кушака и паянта (диагонал) между тях.
MamaMy - майстор
Перфектни врати. Тури им по един диагонал да не виснат и с клавирни панти.
gogo7777 - майстор
ср юни 25, 2025 8:37 pmMamaMy написа:
Перфектни врати. Тури им по един диагонал да не виснат и с клавирни панти.
Къде да тури пантите?
chapara - майстор
Шест кошака, два хоризонтални,два вертикални и два на кръст между диагоналите, с отнемане на матеряла при кръстосването, лепени с Ц200 и ковани с винтове, фрезенк и кит отгоре. Тогава може да сложиш истински панти с вкопаване в касата и вратата. Ако са по дебели кошаците може и нормална брава да сложиш.
nautilus33 - майстор
Вратата отзад е опаянтена на Z. И аз мислех за клавирни панти, но не знам. Иначе тези за вкопаване нямам с какво да ги вкопая. И ще стане ли с тях, след като няма фалц?
chapara - майстор
:prayer:
ср юни 25, 2025 9:58 pmnautilus33 написа:
Вратата отзад е опаянтена на Z. И аз мислех за клавирни панти, но не знам. Иначе тези за вкопаване нямам с какво да ги вкопая. И ще стане ли с тях, след като няма фалц?
За това са ти нужни верт. кошаци, слепени. Копаенето става с точната бургия или крайсмус, кака знае, ама мълчи😁

viewtopic.php?f=35&t=54581&start=10
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Де се отнесохте
Това се захваща за хоризонталните
Изображение
chapara - майстор
чет юни 26, 2025 7:11 amn_a написа:
Де се отнесохте
Това се захваща за хоризонталните
Изображение
Ее, кви са тия гробищарски панти, нищо че ще е таванска врата😗