• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте, имам стяги на тази фирма, които вече не стягат :-) Някой опитвал ли се е да ги ремонтира?
MamaMy - майстор
Ако са от тези пластмасовите, забрави. Вътре има един детайл който при малко по-голямо усилие се чупи. Моите са лидълски, но са абсолютно същия боклук. От 4 ми остана само една работеща. Една възстанових като го направих този детайл от метал. Не си заслужава пиленето обаче. Може би някой да е направил резервна част на 3Д принтер, но пак казвам, голям боклук който не си заслужава спрямо класическите стеги.
пет сеп 12, 2025 10:44 amMamaMy написа:
Ако са от тези пластмасовите, забрави. Вътре има един детайл който при малко по-голямо усилие се чупи. Моите са лидълски, но са абсолютно същия боклук. От 4 ми остана само една работеща. Една възстанових като го направих този детайл от метал. Не си заслужава пиленето обаче. Може би някой да е направил резервна част на 3Д принтер, но пак казвам, голям боклук който не си заслужава спрямо класическите стеги.
Метални са.
MamaMy - майстор
Снимай ги тогава. Една снимка казва повече от 100 думи. Аз коментирам тези:

Изображение
Изображение
Ползвам тези, без дори да знам какво съм купил- погледнах сега.
Никакви оплаквания, при отговорната дейност по "стягане" на суджуци.

Едно време какви стяги имаше!!!
kozl - майстор
пет сеп 12, 2025 6:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
Едно време какви стяги имаше!!!
Имаше :roll:
Аз с едни дърти и тежки от едно време си натягах пружините на задния мост на Пежо 305Д комби.
Само малко ги преработих като махнах дървената ръкохватка...
За да са само метални :?
Не ве заварих гайка на мястото на ръкохватката, за да мога да натягам с тресчотка :supz:
nikolson - майстор
Винтова F-стяга не стягала... Някой май се ew@wa.
lyubohar - майстор
Ако имате в предвид тази на снимката със синята дръжка също са боклук.
Имам поне 10броя.Подвижното рамо е от много мек материал и след десетина стягане и се подбива и изпуска.
Постоянно ги затягам с чука!Явно са за кратко използване и нови.
Каръщина явно.
Само четири имам, не са ми правили ядове.
Преди да посегна към чука, биха поели към вторични, а суджуци, бабета и старци затиснати по традиционните начини.
Alternative AI - специалист
Ако имате в предвид тази на снимката със синята дръжка също са боклук.
Имам поне 10броя.Подвижното рамо е от много мек материал и след десетина стягане и се подбива и изпуска.
Постоянно ги затягам с чука!Явно са за кратко използване и нови.
Не може да изпуска, дори рамото да е гладко.
  • 1
  • 2

Тема "Дърводелска стяга " Топмастер "- проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: