• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
Всичко за дърводелството
Ал_ - специалист
Благодаря, ще ги погледна. Помня, че наскоро търсеше нещо подобно, и разликите тук и навън бяха фрапиращи.
Иначе те масите при мен са с колела и са удобни, но са тежки и не мога да ги вадя навън, което при хубаво време си е минус
пишман_майстор - майстор
Да, така е , но излязоха други дупки за пълнене и се отложи покупката малко във времето....
m_markovski - специалист
Хайде честита придобивка и безаварийно с нея!
Моят е същия и съм доволен. Стои на една масичка с колелца и го местя наляво-надясно като ми пречи.
Здравейте, предстои ми покупка на щрайхмус, който ще ползвам за направа на дъски за сервиране и маси от естествена дървесина, предимно орех, дъб и маслина. Спрял съм се на DEWALT DW733, MAKITA 2012NB и AXMINSTER PROFESSIONAL AP330ST, като за последният няма много информация, ще бъда много благодарен, ако някой ми сподели своя опит. Преглеждал съм доста теми и знам, че за предпочитане е от големите машини с чугунени страници, но на този етап нямам място за такава машина, така че ще е от по-компактните. Благодаря предварително на отзовалите се.
m_markovski - специалист
Колко маси ще правиш?
Аз бих търсил някоя истинска чугунена машина с 60-80см широчина.Ножовете ѝ се заточват, а не са като на споменатите машини тип куфар с реверсивни ножове за една шапка пари.
чет май 09, 2024 2:17 pmm_markovski написа:
Колко маси ще правиш?
Аз бих търсил някоя истинска чугунена машина с 60-80см широчина.Ножовете ѝ се заточват, а не са като на споменатите машини тип куфар с реверсивни ножове за една шапка пари.
За маси в момента ще направя 3,4, за по-нататък времето ще покаже, но дъски планирам да направя повечко. За чугунените машини до колкото се запознах новите са на висока цена, а втората употреба ме стресира като обслужване и ремонт, но ако някой предложи нещо конкретно мога да помисля
Lutchezar - майстор
Ако си прочел първите 10 страници от темата ще си наясно че новите машини са кекави, искат доработка и има слугуваш повече отколкото на старите.
Ако не си се занимавал досега с това ти препоръчвам да не се мъчиш, а да ползваш външен изпълнител.
Все пак пробвай да изчетеш тази тема, също и няколко подобни, ползвай търсачката, има десетилетия опит дори само в този форум.
пет май 10, 2024 12:33 amLutchezar написа:
Ако си прочел първите 10 страници от темата ще си наясно че новите машини са кекави, искат доработка и има слугуваш повече отколкото на старите.
Ако не си се занимавал досега с това ти препоръчвам да не се мъчиш, а да ползваш външен изпълнител.
Все пак пробвай да изчетеш тази тема, също и няколко подобни, ползвай търсачката, има десетилетия опит дори само в този форум.
Благодаря, ще помисля върху казаното.
Ал_ - специалист
Отдавна се каня да дам кратък отзив.
Като цяло от машината съм много доволен, за моите нужди е перфектна.
Прахоотвеждането обаче - голяма недомислица :-D Първата проба бе с една масивна орехова дъска за рязане - задръства се за нула време, повече чистиш, отколкото работиш.

На снимката - отпред, тясно, че и под ъгъл, голяма недомислица.
Това, което се вижда на машината предстои да го изпробвам, но мисля, че ще даде добър резултат
Прикачен файл:
IMG_1375.jpg

Иначе - това е много добро решение

Прикачен файл:
IMG_1376.jpg

Но с него не могат да се затварят плотовете, и при всяко прибиране на машината трябва да го свалям, затова ще пробвам друг вариант, но да видим.

Ножовете бързо се захабяват. Ще видя тия дни наистина ли не подлежат на заточване.
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: