• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 244
Всичко за дърводелството
velsi - Почетен майстор
Най-простото е една права и рендосана дъска, хваната с две стяга към плота, на нужното разстояние от фрезера. По нея плъзгаш материала.
housedoktor - майстор
Скоро си направих маса за едната оберфреза,ще сложа снимки-отне ми около един час някъде,а линеала се прави много лесно,както Велси описа
Змей - напреднал
Блатодаря ви :-D Не е зле снимчица да видя :shock:
velsi - Почетен майстор
Нещо такова

Прикачен файл

rtMate1.jpg
rtMate1.jpg (18.35 KиБ) Видяна 12270 пъти
Змей - напреднал
velsi написа:
Нещо такова
Да самоче от 2те страни ми трябват лениали и по средата да се получи канал и там да слагам дъската :?
tassel - специалист
От другата страна слагаш един мастар, притискаш го към детайла и стягаш със стяги. Поне така съм виждал. :)
swetlio - специалист
ето и една масичка от мене (стр.16-та)
http://rapidshare.com/files/248594440/R ... e.pdf.html
само ,че :Your file has been saved and can now be downloaded 10 times. It will be deleted after 90 days
:)

мисля да я правя - но засега май повече мисля :)
null - специалист
pid_58 написа:
...
Какви са ти впечатленията от масата за оберфреза на Ferm FRT 150.
От какъв материал е изработена, с каква оберфреза я използваш?
Въобще доволен ли си?
...
Отговарям тук.
null написа:
Въобще не я ползвам в момента.
Иначе плота е алуминиева отливка. Не изглежда лоша, но ...
Става само на малката ми фреза (hitachi с цанга 8 )
Мисля, че не става за работа защото сега съм пробил една дупка на плота на стационарния циркуляр. Цялата маса е тежка и не мърда от вибрации. И за нея съм вързал едно малко по-голямо Hitachi (12SA).
Като се знам какви сили използвам си мисля, че тая малка масичка (а също така която и да било такава) трябва здраво да я вържа за работното място.
Иначе си я купих защото ми изглеждаше "най-истинска". Имаше в Практикер и Бриколаж някакви други, които освен по-скъпи ми се струваха и по-фалшиви.
Може би за малки детайли, с хубави фрезери (то аз само CMT си купувам напоследък и съм доволен) и без да се прилага сила може и да става. Но пак трябва да се фиксира за работното място, защото "мърда".
Има си в комплекта шалтер, в който се включва фрезата. Застопоряваш си спусъка на ON и включваш от шалтера.
Има ограничение колко голяма трябва да е "чинията" на фрезата. Мисля, че беше 13см, но не съм сигурен.
Аз не съм дърводелец, а програмист ... така че може да не считаш мнението ми за меродавно.
Просто, след като се позаиграх си мисля, че такава маса трябва да си тежи на мястото и мисля дори да си направя такава със стоманен плот 1см. Като вържа голямата фреза и някой по-засукан фрезер - примерно имам един 5см висок 19мм с лагер ... това като зацепи ...
Въобще ще си правя нова маса със стоманен плот и фрезата ще бъде хваната за него с подходящите болтове (а не като шестичките в комплекта на масата - те са три)
ХУБАВА Е. По-хубава няма да намериш. Аз търсих преди време.
Благодаря за подробното описание null!

Голямо чудене се чудя :? за тази маса. Сигурно е че трябва да се преправя. С тези крачета ще се гоним из стаята :shock: .

Като се има впредвид любителските ми занимания ( аз съм системен администратор :wink: ) сигурно ще я купя.
Artur Dent - напреднал
Змей написа:
Дайте идея за някви релси отгоре на плота на фрезата защото дълбая канали и трябва да няма изкривяване.
Мисля, че ето това ти трябва:

Тези "неща", които подпират материала да не бяга се правят много лесно чрез успоредно прорязване на дъсчици от твърда дървесина. Можеш да ги притегнеш и с дърводелски стяги. Ако намеря снимка с по-добър изглед ще я постна.

Прикачен файл

woodstore_2063_3500661.jpg
woodstore_2063_3500661.jpg (39.63 KиБ) Видяна 11684 пъти
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: