Всичко за дърводелството
zillius - специалист
И аз искам да попитам dragozow,колко пари струва малката брадвичка -35 см.,че искам да си я поръчам .
dragozow - майстор
ИзображениеИзображение

Карам наред:

Малка разцепваща брадва - 68.23 лв
Разцепваща брадва, 74 см - 99.58 лв
Тежка брадва, 82 см - 56.89 лв
Кирко-брадва, 35 см - 51.95 лв
Дърводелска брадва - 90 лв
Универсална брадва, 68 см - 65.35 лв

Нямам ги налични, трябва ми седмица до 10 дена за да ги взема. Не е ясно дали ги има налични всички ама би трябвало. Поне на гледане изглеждат много добре, недостатък е естествено цената.
Kolio82 - помощник
Да не влизаме в излишни спорове, но повечето пишещи са в голяма заблуда относно качеството на "модерните" брадви и най-вероятно не са имали досег с такива.
Може би най-качествената брадва за цепене на дърва е Fiskars Super splitting axe , имам такава от 1 година, еми какво да ви кажа, тая брадва няма сравнение с всички гореспоменати. Цена около 150лв. в големите вериги (бриколаж, практикер...).

Трябва да се прави разлика м/у брадви за сечене и такива за цепене, разликата е голяма и едната няма нищо общо с другата :yawinkle:

Малките брадви за сечене на дърва на Fiskars не са зле, но лично аз предпочитам тази на MORA (имам ги и двете и МORA-та ми се струва доста по-удобна).

За повече информация относно възможностите и:
http://www.arboristsite.com/showthread.php?t=81221

Обърнете внимание на хората пишещи там, без да искам да подценявам познанията и възможностите на родните дървосекачи, там хората не си играят на дребно :yawinkle:
dragozow - майстор
Никой не оспорва че Fiskars са добри. И наистина е така.
zdux - специалист
ко ви става бе?????? аз ползвам брадва купена от мангалите за 20 лева.......ползвам я с години.....безотказна е......тичи се на шлаифа за 1 минута
evdoki - специалист
То и с ръчна отвертка става да си навиваме винтовете, ама си търсим винтовертите. Както казват, кеф цена няма :-D
goran2 - специалист
Случил си на брадва от мангалите.Аз си купих от тях пак за 20лв.нацепих половин кубик дърва два пъти и се счупи дръжката и се сцепи на три места. :-D :-D :-D
PIP - майстор
Текстолитовите дръжки предават вибрациите в ръцете и след пет минути са изтръпнали. Дървената дръжка е класика :) Също така за цепене аз предпочитам брадви с равно острие, а не полумесец.
Милен - майстор
evdoki написа:
То и с ръчна отвертка става да си навиваме винтовете, ама си търсим винтовертите. Както казват, кеф цена няма :-D
Точно "кеф цена няма" ето и другата тема :)
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=20183
ludmil - специалист
Стефан написа:
halidon написа:
Като изключим, че дряновата дръжка не може да бъде made in China :lol: :lol: :lol: и да се счупи на вторият гвоздей - да наистина са по удобни :wink:
За мен дряна държи 1во място по здравина и еластичност. След него идва чемшира. В крайна сметка не преча на никой да си купува пластмасови дръжки. Всеки с разбиранията си.
А какво ще кажете за дива череша? Има много в района ни.

Тема "Брадва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: