• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
mitoman - помощник
Много ми трябва някакъв тънък твърд материал който лесно се реже. Казаха ми да ползвам някакъв импрегниран картон, но не мога да го намеря никъде. Също може да ми дадете идеи примерно за пластмасов или дървен материал. И моля ви кажете къде да ги намеря в София
bisplus - специалист
По принцип лесното рязане на твърди материали става с подходящата техника. Много ще помогнеш ако кажеш за какво ще го ползваш този тънък и твърд материал!
mitoman - помощник
Ако може дами кажете име (може да не е много твърд материяла ) да се реже лесно с макетно ножче например защото ми трябва за нещо малко и не ми се търсят инструменти... Само ми кажи името и от къде мога да си купя такъв материал... Гледах в практикер един шперплат и ако не намеря нищо него ще ползвам въпреки че с ножовка се реже
Тани - модератор
А вие бихте ли ми препоръчали лампа , която да свети силно и да гори малко, но да не е много скъпа! От къде може да се купи ?

Как би отговорил на този въпрос без да знаеш:

- За лампа като осветително тяло ли става въпрос или за крушка
-За каква лампа става въпрос: улична , дворна, за помещения, за мокри помещения , за осветително тяло тип "Луна" , автомобилна , за GSM , за аквариум......
- какъв тип : луминисцентна, с нажежаема жичка, неонова, LED , тип "луна" , живачна.....
- с какво напрежение ще се захранва
- трябва ли да има вградена автоматика?
- какво се има предвид под "не много скъпа" - най евтиния LED е по-скъп от която и да е лампа с нажежаема жичка при еднакви параметри на светене!

Когато не става въпрос за резервни части за АЕЦ , обикновено има много места от където да се купи и дори да сте споменали, че става въпрос за София (ако въобще сте споменали и това ) сигурно не очаквате някой да ви напише всичките 400 места от където да си купите това което търсите . Пишете за кой район става въпрос!

Моля , давайте всички необходими подробности , за да може да ви се отговори адекватно , без да се налага да ви зададат още 100 въпроса докато се разбере за какво точно питате!
velsi - Почетен майстор
Да, наистина въпроса е малко неясен. Какво значи "твърд"? А какво означава "тънък"?? Колко милиметра (сантиметра)?? Лесното рязане за един е трудно за друг. Зависи кой с какво разполага. Аз например много лесно изрязвам с резбарско лъкче ламиниран паркет (МДФ) с дебелина 7-8 мм. Реже се лесно, а иначе материала е достатъчно твърд и тънък. Но с макетно ножче няма да стане.
Ако уточните тези параметри или поне обясните за какво ще се използва, можем да ви насочим към конкретни материали.

P.S. Алуминиева ламарина, дебелина 1 мм се реже с обикновена ножица за хартия. Хем тънко, хем твърдо.... върши ли работа?
Тани - модератор
Стъклото също изпълнява всички условия без макетното ножче!Но пък може да го отрежат по размер!
mitoman - помощник
Да много съжелявам че не доуточних но не съм на ясно и за това. Първо благодаря много на Велси. Ако може да ми даде приблизителна цена и от къде мога да закупя алуминиева ламарина...

Става на въпрос за плоскост от която да се отрежат парчета с размери 20 х 30 сантиметра за вратички на един Гардероб. Гардероба си има врати и всичко но ми трябват за кутийките които е оставил баща ми за обувките. Ще ги облепя с фолио (което имам). Дебелина 3-5мм

Не разбирам никак и не намерих подходящ материал които да режа лесно например с ножица за хартия.

Резбарското лъкче колко пари струва и къде мога да си намеря?
bisplus - специалист
Мен ако питаш вземи точните размери и отиди и някаде кадето продават плоскости и там щетиги изрежат а дори може и да ти ги обкантят, и няма да ти излезе чак толкова скъпо....отколкото да се опитваш да импровизираш и накрая пак да направиш това което те съветвам!
mitoman - помощник
Къде продават плоскости?
Тани - модератор
Пак не разбрах точно какво имаш предвид! Вътре в гардероба има някакви кутии за които ти трябват вратички с дебелина 3-5 мм .

Схеми и снимки никофа не са излишни ! Както е казал ... (не знам кой го е казал) една картина казва повече от 1000 думи!

тези братички ще си имат ли панти? Плоскостите за които ти говори bisplus са с дебелина около 20 мм и ако правилно съм разбрал няма да ти свършат работа. По-скоро могат да ти изрежат от плексиглас , но не знам къде в София . Мога да ти кажа в Пловдив.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: