Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Не търси готов план, а сам си направи проекта.Като започнеш, ще ти дойдат подходящите идеи за конструкцията.
housedoktor - майстор
mici написа:
housedoktor написа:
Имам огромен архив с книги по темата.Кажете какво да пусна?На английски са предимно,както и на руски
Колега housedoktor, много ще бъда благодарен, ако получа някои идеи за дървена лозница (асма), която искам да направя между входната врата и къщата. Разглеждал съм различни перголи, но не мога да избера подходяща за асмата в конкретния ми случай.
e аз незнам твоя конкретен случай,По добре обедини няколко идеи.Аз никога бе се придържам стриктно към някой план,а използвам само отделни детайли
shadowman - майстор
Преди години получавах "Моделист конструктор" май така бе списанието на руските братя, ама де ги ся (списанията)?
peterdimov - специалист
Искрени благодарности на housedoctor-a за снимките.Тази арка е наистина супер.
BayDragoy - помощник
stan_01985 написа:
MANIAK SAM NA DARVODELSTVOTO :o KACHVAI TE SNIMCHICI ,PLANOVE,VASHI IZDELIA ..............DA OBMENIAME OPIT.
Можеш ли да дадеш скица и размери на масата за обефреза
diaflin - специалист
Днес попаднах на този сайт на Бош , със планове и постъпково обяснение за направата на различни мебели . Ето линка . Извинявам се ако е бил публикуван и преди, но не го намерих из форума.
Последна промяна от diaflin на пон авг 17, 2009 11:14 am, променено общо 1 път.
ZEDYCUS - майстор
BayDragoy
МнениеПуснато на: Сря Авг 12, 2009 10:31 am Заглавие: Re: Да качваме дърводелски планове и снимки
stan_01985 написа:
MANIAK SAM NA DARVODELSTVOTO Surprised KACHVAI TE SNIMCHICI ,PLANOVE,VASHI IZDELIA ..............DA OBMENIAME OPIT.

Можеш ли да дадеш скица и размери на масата за обефреза
Можеш да си я направиш сам ,просто ще я изработиш по твой модел оберфреза .Отвора го правиш толкова широк, че да минава тялото на фрезата.Височинатра на масата толкова висока, че да не опира кабела , а и да можеш удобно да я включваш. Изработваш си сам плоча от текстолит или най добре алуминий(тук трябва фрезист).Моята я правих сам с помощта на фрезата от текстолит 6 мм,отвора в масата също с нея. Напасването на отворите на плочата го правиш с оригиналното покритие на основата на оберфрезата.Водача с аспирацията ще е малко по трудоемък.
http://www.napravisam.bg/forum/files/dsc01258_407.jpg
Аз така реших проблема с опилките.
И от мен малко снимки от мои проекти(любителски) :)

Прикачен файл

DSC00336.JPG
DSC00336.JPG (146.39 KиБ) Видяна 12302 пъти

Прикачен файл

DSC00338.JPG
Маса за оберфреза
DSC00338.JPG (169.09 KиБ) Видяна 12302 пъти

Прикачен файл

DSC00339.JPG
DSC00339.JPG (163.01 KиБ) Видяна 12302 пъти

Прикачен файл

DSC00363.JPG
DSC00363.JPG (143.17 KиБ) Видяна 12302 пъти

Прикачен файл

DSC00364.JPG
DSC00364.JPG (154.19 KиБ) Видяна 12302 пъти
srj - напреднал
Здравейте, моля за чертеж на пейка с облегалка - т.н. Баварски дъръ - дъръ. По точно ме интересува облегалката - ъгъл спрямо седелката и височина. Благодаря.
Borizanov - специалист
Здравейте, това ми е първия пост в този форум,
Искам да покажа две неща които съм си направил - дървена люлка и малка секцийка или гардеробче (незнам как се нарича точно).
За съжаление имам само снимки готовите неща - нямам снимки от процеса на правенето. Дано ви харесат.

П.П. Нещо немога да кача снимките на гардеробчето, но ще опитам по - късно.

Прикачен файл

Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (49.26 KиБ) Видяна 10819 пъти

Прикачен файл

Picture 009.jpg
Picture 009.jpg (98.08 KиБ) Видяна 10819 пъти
bogomilZ - специалист
srj написа:
Здравейте, моля за чертеж на пейка с облегалка - т.н. Баварски дъръ - дъръ. По точно ме интересува облегалката - ъгъл спрямо седелката и височина. Благодаря.
още ли търсиш чертеж 0 имам шаблони и може да ти копирам колкото до ъгъла стандарта е 2 гр
принципно като направиш страниците и може да се пробва да ти е удобно като седнеш

Тема "Да качваме дърводелски планове и снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: