Всичко за дърводелството
Брат ми разполага с дървообработващи машини /банцик, планя и фреза/ и много ми се иска да ми измайстори някакви неща, като саксии, малки пейки или столове, но той се измъква, че незнаел как. Аз имам идеи, но ръчички не. Моля, за снимки или схеми та да го притисна. Много ще съм благодарна на всички.
Marcus - напреднал
ако намерите стари бурета или каци, можете да си направите големи саксии

вижте снимката

Прикачен файл

bureta- saksii.jpg
bureta- saksii.jpg (20.56 KиБ) Видяна 9972 пъти
Последна промяна от Marcus на нед апр 22, 2007 11:05 pm, променено общо 3 пъти.
Случайно да знаете метода за правене на нови такива саксии. Търсих в гугъла информация за бъчварство но не намерих нищо. Ще ни е от голяма полза някоя подробна сфема за захващането на дъгите за дъното и самото им изчисляване. Благодаря за красивата снимка.
Marcus - напреднал
защо трябва да ги направите наново---аз имах предвид стари-- не само всяка селска къща има поне две-три в мазето , но доколкото знам и винарните изхвърлят масово бурета над 7 год и купуват нови....
не би трябвало да е проблем да намерите стари и брат Ви да Ви ги среже на 2....хората ги използват за огрев, така че можете да ги купите евтино, или някой да Ви подари едно-две

иначе правенето на нови бурета е майсторска работа....ето една фирма, има идеи и за мебели на основа буре
http://katsarski.botevgrad.net/production.htm
В Скравена (Ботевградско) има бъчвари.

Тема "идеи за дървени саксии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: