Всичко за дърводелството
Jam - напреднал
Bosch GSR 10.8 V-Li-2 vs Bosch GSR 10.8 V-Li-2

Здравейте на всички!
Дано да пиша на правилното място, защото искам да съпоставя два еднакви инструмента с различен външен вид и леки поразминавания в параметрите и цената.
Решил съм да си взема едната от двете и затова съм любопитен дали тази разлика не се дължи на различните външни видове на машинките в различните държави, може единя модел да е ментелив или пък наистина едната превъзхожда другата.
Въпроса ми е коя от двете повече си заслужава парите, според пробвали и непробвали.

Линк към 1-ва машинка :arrow: http://www.electron.bg/product_info.php ... s_id=56204

Линк към 2-ра машинка :arrow: http://www.electron.bg/product_info.php ... s_id=21258

Благодаря предварително !!!
Последна промяна от Jam на съб ное 27, 2010 2:24 pm, променено общо 5 пъти.
ognqnko - напреднал
За втората пише че е стар модел и е изчерпан.
EDI - майстор
Първата е новия модел, излезе преди месец-два.Сбъркали са номера на модела, обаче.Новата е по-къса, с малко по-мощен двигател.Батериите са същите.За любителски цели и двете са добри.За новата има ревю в предпоследния брой на списание НАПРАВИ САМ, може да го прочетеш.
Panzer - специалист
Ползвал съм по стария модел, услужиха ми за една работа и останах очарован от уреда. Жалко че не ми влиза в бюджета. :|
Jam - напреднал
По нов модел и по евтин :shock: ?
EDI - майстор
Да, по-нов е, още дори не е в складовата наличност на БОШ за България.Старата машина е желязна, предполагам, че и новата ще е така, дори са увеличили леко максималното усилие за меко завиване, размера осезателно е спаднал.Това според мен е най-добрия избор между 10,8 волтовите машини.МЕТАБО скоро също направиха 10,8 волтова, като наваксаха изоставането си в тази област, данните на хартия са много добри, но не съм я виждал на живо и не знам дали ревюто и, което четох е истина.
housedoktor - майстор
Работих инцидентно със стария модел- невероятно удобна машинка със завиден въртящ момент за габаритите и теглото си.Лично на мен ми допадна много
Jam - напреднал
Не-е-е-е защо спомена МЕТАБО. Сега почва една напълно нова дилема. BOSCH или METABO. Ох защо имам такъв нерешителен характер. :roll:
EDI - майстор
МЕТАБО-то още го няма на пазара, освен това показателите за мощност и обороти са почти едни и същи.Предполагам, че цената ще е малко по-висока от БОШ-а. http://www.metabo.ru/katalog-upravljaem ... 10f.0.html ето го гайковерта.Той е от новата серия, винтоверна изглежда горе-долу по същия начин, само отпред е удължена скоростната кутия и съединителя и е с патронник, ето го - http://www.metabo.ru/KATALOG-PRODUKCII- ... 900.0.html .
Jam - напреднал
Добре го разгледах, обаче само на снимка. Ходих в "Киров" и исках да ги пипна и двата, но имаха само BOSCH (много ми допадна) В магазина ми казаха същото каквото каза и EDI, че още не е внесен в България, но аз така или иначе няма да пазарувам в тази оскъдна и прекалено скъпа държава. Да ми простят шувинистите и всички други, но съотношението на цената на инструментите и цената на труда в България много се разминават. За това машинката ще дойде при мен от острова с близо 150лв. по евтина. Извинявам се още веднъж за откровенията си.
Благодаря!!!

Темата не се затваря ами се метаморфоризира в дилема за настолен циркуляр (педул)

Моделите в които съм се огледал пак са на двете марки BOSCH и METABO

:arrow: BOSCH-а е двойно по скъп, но със сигурност с по високо качество (мое предположение) Става въпрос за модела: Bosch GCM 8 S

:arrow: METABO-то е може би по нисък клас, но пък цената му е фантастична.
Става въпрос за моделите: METABO ksg 216, 255

Предимно машините ще се ползват за рязане под 45 градуса на профили от MDF, PVC и алуминий(за вратички)
Сигурно ще се случва да се реже и масив с нея.

Нека отново хора които са изпробвали или просто имат впечатление да разкажат за този тип машини и не само за отбелязаните модели.
Благодаря отново и очаквам включване !!!
Последна промяна от Jam на съб ное 27, 2010 2:21 pm, променено общо 1 път.

Тема "Дърводелски машини! -=ПЕНДУЛ=-" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: