Всичко за дърводелството
bogomilZ - специалист
boltik написа:
Здравей,Петьо.Баща ми на времето реши този проблем,като постави един талашит върху плота на циркуляра.Трябва да убереш максимално луфта между плота и цирколярът.
ала - бала - това са глупусти - boltik виждал ли си формато-разкройващ циркуляр - защо заблуждаваш човека?

единственото компромисно решение е да ползва диск с негативен ъгъл на зъбите (това е диск предназначен за рязане на алуминий) но пак ще има минимално къртене
petar_80 - помощник
пробвалсъм тоя номер с талашита не върши работа.

въпрос към богомил ще покажиш ли твоя циркуляр?
boltik - специалист
Петьо покажи я тази самоделка,че Богомилчо ше ми извади очите.Богомиле покажи го този въпросен диск дето не кършел,че ми стан интересно?
bogomilZ - специалист
ще направя снимки и на циркуляра и на дисковете
готов съм да помогна на всеки, защото с този проблем се боря от година и вече имам идеалното решение
bogomilZ - специалист
boltik написа:
Петьо покажи я тази самоделка,че Богомилчо ше ми извади очите.Богомиле покажи го този въпросен диск дето не кършел,че ми стан интересно?
boltik - обърни внимание на снимания диск и по специално на профила на зъбите - редуват се прав зъб и трапец като трапеца е една десета мм над правия , освен това фронталния ъгъл е минус 5 гр (негативен)
това е диск за рязане на алуминии и меки метали но задоволително реже и ПДЧ

на останалите снимки е самоделката ми която има перфектен сряз при ламинирано ПДЧ
готов съм да отговарям на конкретни въпроси
пропуснах да снимам и самия сряз но може да го сторя при интерес

Прикачен файл

P1230272 [640x480].JPG
P1230272 [640x480].JPG (96.58 KиБ) Видяна 9772 пъти

Прикачен файл

P1230270 [640x480].JPG
P1230270 [640x480].JPG (83.31 KиБ) Видяна 9772 пъти

Прикачен файл

P1230263 [640x480].JPG
P1230263 [640x480].JPG (75.96 KиБ) Видяна 9772 пъти

Прикачен файл

P1230264 [640x480].JPG
P1230264 [640x480].JPG (87.46 KиБ) Видяна 9772 пъти

Прикачен файл

P1230265 [640x480].JPG
P1230265 [640x480].JPG (82.45 KиБ) Видяна 9772 пъти
petar_80 - помощник
Затова става дума.мисля че ще имам нужда от нова конструкция на моя циркуляр.Утре ще покажа моя и тогава ще решим дали да правя нова конструкция
pretorian - специалист
Аз използвам същия тип диск за моя циркуляр . Скоро правих шкафче от ПДЧ с естествен фурнир и не използвах подрезвател , среза беше чист и без разкъсвания.
duco - специалист
А прахоляка които се вдига как го сбираш ?
pretorian - специалист
За сега го търпя тъй като нямам аспирация в гаража.
boltik - специалист
Аз не съм привърженик на дисковете с твърдосплавну пластини.И още този диск за метал не работят ли на много-малки обороти.Дали не са опасни при работа на високи обороти?Не съм специалист,но се боя от излишни ризкове.

Тема "Избор на диск за циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: