Всичко за дърводелството
onzi112 - напреднал
Колеги аз съм абсолиютен новобранец в дърводелството .
От около година се занимавам като хоби с него най вече като моделизъм на самолети.
Голям фен съм на сякъкъв вид оръжие ' но май недостатачно съм вникнал в подробностите.
Изпаднаха ми като ( бонос от един склад ) готови механизми на доста видове въздушни пушки но без ложи и приклади.
Доста се филмирах и реших да почна сам да им ги изработвам .

Обаче ???

От какъв дървен матерял е най-бодходящ да се изработват и с какви лакове се постига този глатко лъскав ефектна цялото дърво.

Много благодаря за помоща.
alata_69 - специалист
колега ако наистина си начинаещ изобщо не знаеш с какво се захващаш
ето един мой от орех

Прикачен файл

25122010394.jpg
25122010394.jpg (70.73 KиБ) Видяна 6659 пъти

Прикачен файл

25122010395.jpg
25122010395.jpg (77.8 KиБ) Видяна 6659 пъти
onzi112 - напреднал
Погрешно се изразих като казах че съм начинаещ (новобранец ) .
Имах впредвид че съм начинаещ по отношение на познание на матеряла за дървообработване ( технология на матерялите ) май така се казваше , иначе нямам проблеми с работата с инструменти все пак съм човек с въображение и моделист по хоби и употребата им не ми е трудна.
Интересуваме какъв вид дърво е подходящ и лаковете за него .
Имайте в предвид че не ми е за спецялна употреба не е нужно да постигам качество за сериино производство :lol: '

Любител съм на оръжието откъм естетическата му страна но не от към колекционерската .

Колега приклада е готин .
rum_sz - специалист
От орех,после си направи тази машинка.

http://www.youtube.com/watch?v=PUr5IFXN ... re=related
joro39 - специалист
в Арсенал изкопували много скъпо коренавата система от орех точно за направата на преклади
stan_01985 - напреднал
Тази машинка е страшна ама и цената и е доста ама като гледам не е трудна за правене :?
v.yot - напреднал
колега,за въздушна пушка не хаби орех,направиго от бреза здраво дърво и лесно за изработка. После баиц по желани цвят и лак.
rum_sz - специалист
stan_01985 написа:
Тази машинка е страшна ама и цената и е доста ама като гледам не е трудна за правене :?

Един по читав стругар,ще я направи. :)
Bobivan - специалист
"машина" силно казано...по скоро приспособление.... :lol: :lol: :lol:
terzosub - помощник
Здравей колега аз направих два от оксен и се получиха доста добри приклади.Искам да те питам за механизмите и да ли са комплект с цевта и всичко останало и на коя марка са.Ако имаш за продаване може да се разберем нещо.Драсни някой ред да се разберем или на тел.0878 35 30 39 поздрави.Писах ти ЛС но май оплесках нещо. :lol:

Тема "Начинаещ дърводелец." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: