• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
blue_g - специалист
Мисля да вдигна бараката от дървени гредички и от вън да я облепя с осб и отгоре с нещо фасадно....Ако спестя осб-то, а накова само дъски или някаква ламперия...няма ли да е малко нестабилно...имам предвид от гледна точка на разбиване...Барачката ще е на вилата. Ще държа само инструменти за градината... :?
Fortune - специалист
blue_g написа:
Мисля да вдигна бараката от дървени гредички и от вън да я облепя с осб и отгоре с нещо фасадно....Ако спестя осб-то, а накова само дъски или някаква ламперия...няма ли да е малко нестабилно...имам предвид от гледна точка на разбиване...Барачката ще е на вилата. Ще държа само инструменти за градината... :?
Не ми се смейте, ако идеята е глупава, но какво ще кажете за бардолин или друга подобна битумна хидроизолация?
Може да е от правоъгълните шарки като тухли? Удачно ли е да се лепи вертикално на стени от ОСБ?
gotchevi - помощник
Идеята не е глупава и на мен лично ми допада. Да се лепи върху вертикална плоскост обаче не може.Идеята е изпълнима с битумни керемиди, които се коват за разлика от рулонните хидроизолации, и така са предпазени от свличане.Погледни сайтовете на фирми предлагащи такива керемиди (iko , tegola)
blue_g - специалист
добре де, ако го обкова с дюшеме няма ли да е малко тегаво за поддръжка всяка година...шлайфане, обработка с лакове и т.н....Има ли и други варианти, пластмасов сайдинг или някакъв друг тип обшимка...ще го накова с такера...Дали ще бъде красиво...или едното ще е за сметка на другото :) . Проучвам опции просто.. :roll:
Fortune - специалист
blue_g написа:
добре де, ако го обкова с дюшеме няма ли да е малко тегаво за поддръжка всяка година...шлайфане, обработка с лакове и т.н....Има ли и други варианти, пластмасов сайдинг или някакъв друг тип обшимка...ще го накова с такера...Дали ще бъде красиво...или едното ще е за сметка на другото :) . Проучвам опции просто.. :roll:
Ами може и сайдинг, но незная дали не е необходима все пак и конструкция върху ОСБ-то, дори и да няма изолация, малко по-скъп вариант от дървена обшивка, завършващите елементи са по-скъпички, но пък и площта не е голяма.
Поразрових се за битумните керемиди - има самозалепващи "Щит" подходящи и за вертикален монтаж.
Може и само устойчива боя върху ОСБ.
Вариант - от готови сандвич панели да се изгради цялата барака, тогава обшивка не ти трябва.

Зависи какъв е бюджета, доколко се цели естетика и т.н.
mitko64 - майстор
Предложението ми е малко за друг раздел, но аз си реших проблема със стари радиатори( от тези плоските дву и три панелни) заварени между винкелова конструкция, отгоре ред прозорци от стара дограма обърнати хоризонтално(винкеловата конструкция е съобразена с техните размери),греди върху винкеловата конструкция, таваннен дъсчен под и отгоре двускатно покривче(даже с улуци и бодостоци). Така бараката стана с таванно помещение където си държа дървен материал.
Fortune - специалист
mitko64 написа:
Предложението ми е малко за друг раздел, но аз си реших проблема със стари радиатори( от тези плоските дву и три панелни) заварени между винкелова конструкция, отгоре ред прозорци от стара дограма обърнати хоризонтално(винкеловата конструкция е съобразена с техните размери),греди върху винкеловата конструкция, таваннен дъсчен под и отгоре двускатно покривче(даже с улуци и бодостоци). Така бараката стана с таванно помещение където си държа дървен материал.
:idea: =D>
  • 1
  • 2

Тема "дървена фасадна облицовка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: