Всичко за дърводелството
<Friend> - напреднал
Здравейте колеги,
Купихме си бамбукови щори, но поради размера на прозорците (нямаше такъв размер в магазина) едната щора трябва да се стесни с 10 см. Т.е. трябва да отрежа по някакъв начин пръчиците (дебели са около 3 мм) от двете страни, за да стане симетрично. Разполагам със зеге и ножчета, ъглошлайф 115 мм с различни дискове (включително диск с пластини като за циркуляр /който четох тук да НЕ използвам/), виброшлайф.
Въпросът ми е как да стесня щората за да се получат равни?
За сега съм се спрял на варианта да залепя хартиено тиксо на пръчиците, което хем да бележа къде да е сряза,хем се надявам да не се отчекват пръчиците.
Дайте и други идеи ако имате. Ето и две снимки.

Прикачен файл

HPIM4186.JPG
HPIM4186.JPG (110.76 KиБ) Видяна 2862 пъти

Прикачен файл

HPIM4185.JPG
EDI - майстор
По-добре ще е, да я навиеш на стегнато руло и с флекса, с диск за неметал, иначе ще се надърпат, ако ползваш зегето или диск със зъби.
koleto84 - специалист
С тези средства които имаш само с флекса.Слагаш един диск за метал (не за не метал) с размери 115/1,0/22,23.Малко ще посмарди ама ...иначе или с тиксо или на руло или с маркер закачена-развита и режеш.
root666 - специалист
Какви флексове, какви циркуляри? Тия пръчици са по 3 мм дебели. Рязал съм такава щора, взимаш едни резачки Изображение и почваш една по една пръчиците, няма да ти отнеме повече от 20 мин. Става доста равно и трябва да се приближиш на по-малко от 20 см за да забележиш че не е оригиналния сряз. Моите са тъмнокафяви и след сряза ги намазах по отрязането с тъмен байц. Твоите като гледам са светли, така че няма нужда от това.
marian1 - майстор
Подкрепям последнопишещият колега - за флексове и разни ел възможности... мисля си че операцията трябва да стане така: Подравняваш щората слагаш на маса дърпаш една черта с молив - след това с една по голяма ножица си режеш презспокойно - режеш до чертата - така че тя винаги да отпада - за да не се вижда - и си ок.Ъглошлайф и зеге: Ъглошлайфа би могъл да подпали с оборотите си клечките, а зегето да ги нацепи и дадъвче....
EDI - майстор
И така може, само да му се цъка една по една. :)
kotyo - специалист
Имам абсолютно същите, рязах ги с ножица за ламарина. Без да ги бележа, гледах разстоянието до най-близкия шев да е еднакво. Ако не се вживяваш да се цъклиш отблизо в тях са перфектни..
<Friend> - напреднал
Такааа. Май варианта с ножицата за ламарина или клещи за рязане е най-добър. Поради липсата и на едното и на другото ги облепих с тиксо и със зегето, с нож за метал (заради малките зъби)... Резултата е съвсем приемлив. Има някои отчекнати частички от пръчиците, но тъй като са съвсем тънки не се забелязват изобщо. Ако не се вгледаш съвсем отблизо изобщо не можеш да кажеш, че щората е рязана. Ще снимам и ще пусна снимка.
Благодаря за съветите, макар че не можах да ги спазя.

Тема "Стесняване на щори от бамбук" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: