Всичко за дърводелството
torbalan - Дървен философ
не трябва да се прави, не защото ще изгориш инструмента, а защото може да се случи така, че ръчния циркуляр да отлети от импровизираната масичка и да реже всичко, което му е на пътя...

отделно, че за да работи като стационарен - ще трябва да се препипа и ключа, с който се пуска машината...
evil - специалист
Разбира се че не трябва да се прави :-D щом преценяваш че ще отлети :lol: .
Летвите за които споменах бяха за един приятел за скари за зайчарници и като ги направихме колко бира изпихме :drinkers:
Така че виж къде е разликата ,едни действат и пият бира други четат упътвания и философстват защото не могат да правят първото може би :lol:

а относно ключа тотално съм го изхвърлил и си го пускам с щепсела хахахах
Chefo77 - майстор
Мдаам
И после ги дават по новините и ги обсъждат ...
'Щото пощальонът винаги е сигурен, че това куче няма начин да хапе ... Оня, който влиза със 150 в завоя е абсолютно сигурен, че на пътя няма каруца и т.н.
torbalan - Дървен философ
Изображение

той също е бил сигурен, че пръста му ще е цял, когато е почнал да реже... пренебрегвайки написаното в упътването...

самия аз също не спазвам 100% от инструкциите за безопасност, но поне гледам фундаментални глупости да не правя...

виждал съм доста нещастни случай, включително откъснати ръце, срязани пръсти, отрязана над веждите глава и т.н. включително и моята дясна ръка пострада много тежко, защото стоях под вилите на мотокара... а бях сигурен, че нищо няма да падне..., така че винаги ще съветвам хората да спазват колкото може повече от инструкциите по безопасност...
evil - специалист
"""включително и моята дясна ръка пострада много тежко, защото стоях под вилите на мотокара"""

и викаш да слушаме теб дето не можеш да си опазиш ръцете ли :-D

Иска се усет за тези работи а не четене на упътвания :-D
Тани - модератор
За съжаление някои хора научават нещата само от личен опит! Вече пострадалите се опитват да предупредят останалите , но кой ли ги слуша - на него подобни лоши неща не могат да се случат!

В случая не виждам как ще изхвърчи диска , но поне един авариен стоп бутон би трябвало да се предвиди!
evil - специалист
"""В случая не виждам как ще изхвърчи диска , но поне един авариен стоп бутон би трябвало да се предвиди!"""
Това вече е добра идея.Аз навремето и за друго си мислех , да сложа тънка гума или мушама между машинката и плота и гумени шайби там където се пристяга за да ги изолирам електрически и с две релета и едно трафче да направя автоматика която да спира машината ако диска в резултат на луфт или нещо друго докосне плота.Но ползвайки го забелязах че е доста стабилно и не е необходимо но стоп бутона няма да е излишен разбира се.
<Friend> - напреднал
Умните хора се учат от грешките си. Мъдрите - от грешките на другите!!!
evil - специалист
"""Умните хора се учат от грешките си. Мъдрите - от грешките на другите!!!"""
тук си прав колега , грешка е като не можеш да направиш нещо да убеждаваш хората че не трябва да се прави :lol:
Chefo77 - майстор
evil написа:
"""Умните хора се учат от грешките си. Мъдрите - от грешките на другите!!!"""
тук си прав колега , грешка е като не можеш да направиш нещо да убеждаваш хората че не трябва да се прави :lol:
... и е простотия, когато пренебрегваш елементарни правила само и само да докажеш, че точно ти можеш ...

Тема "Циркулярен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: