• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 132
Всичко за дърводелството
Sk4 - специалист
поздравление за хубавата тема и за таланта на творците в нея :) доста време не бях влизал тук, и както се вижда много съм изпуснал....
Въпросът ми е следният.... къде и как мога да се занимавам професионално с този вид дейност, много ми е интересно хората тук имат ли подобно образование/работа или това е само хоби а не препитание...
Аз тази година опитах в Художествената Академия в София, но бях скъсан...
Аз-1 - напреднал
Вчера си поиграх с един орех 5-6ч. и се получи това:

Изображение
Sharkolia - специалист
Аз-1 написа:

Изображение
Ашколсун приятел ама пусто защо на ореха избаса дъбово листо пък и жълад :-D
Аз-1 - напреднал
Sharkolia написа:
Аз-1 написа:

Изображение
Ашколсун приятел ама пусто защо на ореха избаса дъбово листо пък и жълад :-D
Щото именуваната кория е дъбова :yawinkle: .
здравей те!имам една голяма молба,към всички от Велики Преслав съм и искам мн ма мн да се занимавам с дърворезба,но уви в моето градче което е близко до шумен няма майстори.та вапроса ми е някой можели да ме вземи при него да ми обясни само основно или поне да ме насочи към някого или да ме саветва тук нещо или да сподели някоя книга от която да чета понеже прочетох вс.коментари и истеглих постнатите книги,но за мое нещастие бъкел руски не знам и не са ми от полза.ще съм ви мн благодарен ако ми помогнете.само да споделя че уча више изобразително-изкуство така че поне основното да ми се обясни.благодаря отново.
Sharkolia - специалист
petricha написа:
здравей те!имам една голяма молба,към всички от Велики Преслав съм и искам мн ма мн да се занимавам с дърворезба,но уви в моето градче което е близко до шумен няма майстори.та вапроса ми е някой можели да ме вземи при него да ми обясни само основно или поне да ме насочи към някого или да ме саветва тук нещо или да сподели някоя книга от която да чета понеже прочетох вс.коментари и истеглих постнатите книги,но за мое нещастие бъкел руски не знам и не са ми от полза.ще съм ви мн благодарен ако ми помогнете.само да споделя че уча више изобразително-изкуство така че поне основното да ми се обясни.благодаря отново.
Пич ,с толкова много грешки как са те приели висше незнам ,пък и тва трябва да е художествената.Незнаех ,че във Велики Преслав има такава :? :-D
Както и да е де ,съвета е такъв "От интернет + практика по-голяма школа няма" не е нужно да плащаш тетрадки ,учебници,помагала и тнт ,проба -грешка както много "майстори" обичат да се изразяват и ша пребъдеш на местна почва,щом във Велики Преслав нема други :-D
да с тая латинаца така се получава.добре съгласен съм от интернет но нямали някъква основа която е хубаво да се знае.в Шумен уча.
jordano - специалист
Прав е Шарколията, фащай длетата и дървеното чуканче и почвай. Виж ако нямаш длета ще ти е по- трудно. Аз започнах с една ножка, като дете и сега прадължавам да правя много от нещата с ножета- овчарска резбица и други по дребни или по- едри работи. Виж как постепенно да си понабавиш инструменти. ще ти трябват и дърводелски, пък и камъчета за точене, че то нали знаеш , който си има брада му трябва и бръснич. Хайде със здраве , пък питай каквото знаеме ще ти кажеме. Ама моя съвет е да вземеш едно хубаво и остро ножче и да сътвориш една овчарска гега, с цветенца и шарки по нея. поне знаеш да рисуваш. А отгоре на гегата да изтипосаш главата на един коч или някой зъл овчарски пес.
http://www.ebay.co.uk/itm/12PC-PROFESSI ... 2c5a433245
какво ще кажете за тия длета дайте съвет да ги купувам ли ?или ако може да ми изберете от тоя сайт някой.благодаря ви
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: