Всичко за дърводелството
ss.petkov - напреднал
a_nikolov написа:
Идеално :-D
Интересно ми е супорта къде го намери?
Ти явно си питал колегата wenciautoklima :-k ама след моя пост и без да го цитираш, та така стана грешката =)
a_nikolov - специалист
Да, към wenciautoklima ми беще въпроса. Мразя ги цитатите и си мислех, че колегите ще се усетят. Колега "Друмчо" благодаря за допълнението! Та ако някой има идея за механизма ще ми е интересно. Моята машина сега е в разглобено състояние. Преди много време се преместих в нов "офис" и малко по малко наваксвам с подреждане и обзавеждане и не съм му намерил място. Това ме подсеща, че като ми върнат камерата от ремонт трябва да снимам до къде съм стигнал и да кача снимките понеже съм обещал в друга тема от форума. Иначе имам за стругчето приготвени три усилени конзоли като тези: http://www.krepo.com/kat/WSWP.jpg . Мислех да ги сложа на стената, отгоре една ПДЧ плоскост и машината закрепена със скоби. Обаче като гледам колегата как е монтирал неговата машина явно без стабилна основа и поне два крака няма да мина.
ss.petkov - напреднал
Определено ще ти трябва по-солидна основа. На мен ми се наложи да подсиля основата на струга с 2 правоъгълни тръби по цялата му дължина, за да не се огъва като затягам заготовката. :lol:
ще трябва да измисля и нещо да подсиля и задното седло, че и там поддава, но все пак се работи вече.
Утре ще снимам първото ми произведение :-D
wenciautoklima - специалист
Прикачен файл:
photo747.jpg
photo747.jpg (15.41 KиБ) Видяна 5727 пъти
Прикачен файл:
dsc05440.jpg
dsc05440.jpg (17.03 KиБ) Видяна 5727 пъти
Супорта си го правих сам.Напречното подаване е с винт а надлъжното е с верига/не можах да си намеря зъбна рейка/.Лошото е че изпълението на самата машина е от много тънък материал-например задното седло се огъва при натягане.Но инак за парите ,за които го купих е добре.Имаш ли хубави ножове и фантазия дървото пее на него.С уважение към всички Вас В.Александров
ss.petkov - напреднал
Ето какво се пръкна на моя струг :mrgreen:

Изображение

Изображение

Изображение

Това е по-скоро учебно парченце и не съм се старал кой знае колко, макар че ми отне няколко часа - просто се чудех кое длето за какво е :lol:
Не ми се даваха много пари за длета и взех едни евтинджаци дето след 5 мин работа се захабяват :datz:
Сега остава да си набавя и свестни длета.
profesionalist_wood - майстор
Добре де,а иначе ако самият тризъбец не е центриран спрямо морзовия конус кво правим? Аз все пак си търся един уред чрез който да се центрира стругът,че при мен има отместване от порядъка на 4мм,задното седло е фиксирано,не може да се отмества встрани а само напред-назад а откъм тризъбеца всичко ще трябва да се разваля...лошо :vom:
ZEDYCUS - майстор
Идва ми на акъла(дет го няма :-D ) с едно лазерно показалче стегнато в патронника да се се центрира задното седло, но от захващането на паралелните квадрати , гледам че са монирани с болтове, щом седлото не се движи настрани. Разпробий отворите за болтовете за да може да ги преместиш настрани.
profesionalist_wood - майстор
Така и ще правя,ще търся един специалист с един портативен компютър който центрира струга и е било солено към 50-100 лв,така съм чул. :x
Ходих във фирмата на Полимета и питах за универсал 160 мм четиричелюстен с които едновременно се затягат челюстите 190 лв....Имаше и един универсал с независимо задвижване на челюстите един от друг(всяка челюст си има жлеб за шестограмата) и струва към 160 кинта :mrgreen:
Здравейте колеги,
Понеже съм новак, но много запален по стругарството, искам да попитам колегата, който е поставил съпорта.
Има ли вариант твоето стругче, да се ползва и за обработка на по-меки метали от типа месинг, алуминий и прочие?
Може ли на ЛС да ми уточниш, точно как си направил задвижването с веригата?

Предварително много Ви благодаря ня всички! Събрали сте се уникални мозъци тук и с часове не мога да се спра да чета темите Ви!

с уважение Л. Динков
Здравейте колеги,
Понеже колегата wenciautoklima ми е писал но съм регистриран от скоро и ми излиза съобщение "Вие не сте оторизиран да използвате тази функция. Може би сте се регистрирали скоро."
Ще задам въпроса си тук. Ако си купя ето това стругче - http://markita.net/strug-za-darvo-350w- ... -wl03.html
Мога ли да му сложа универсален патронник (както при вас). Супорт, който да се задвижва примерно с шпилка вместо с верига, т.е. да се върти от от страната на задното седло или по-точно казано не от страната на мотора, ами от другият край.
Може би въпроса ми е много глупав, но съм пълен лаик на тема машиностроене. Принципно съм много голям фен и почитател на дървообработката, но ще ми трябва и за обработка на меки метали, които ще използвам за направата на блесни и други такива детайли.
Няколко пъти съм работил на струг, но някакви елементарни неща, които съм си правил, та искам да си закупя и аз стругче, което да ми върши именно тази работа - плувки, воблери, елементи за блесни, дръжки на въдици, крака на маси и прочие.
Та въпроса ми е може ли да се преправи струга, който показах по-горе и ако да, какво ми е необходимо, най елементарно ...

Тема "Универсален патронник за струг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: