• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
vaskata.v - напреднал
Здравейте помагащи, пишещи и неспиращи да строят хора. Аз наистина си повЕрвАх и сега ще се заемам с една измислена библиотечка с едно малко гардеробче /щото нещо набързо ми отесняха всичките шкафове/ :rolleyes: . Та имам няколко питания, най вече свързани със тежеста на книгите. :!:

- Та корпуса на библиотечката ще бъде на 280 мм дълбок и всичко ще бъде от ПДЧ 18мм, и много се чудя по колко да ги направя широки: на 800 или на 900, щото незнам как един рафт с тая широчина ще понесе тежестта на списания и книги??? Моля за съвет.
- И много се чудя дали да поставям рафтовете на рафтодържачи или да ги направя направо на дибли и да ги сглобя с корпуса?
- Като библиотечките са плитки, се чудя колко да бъде дълбок корпуса на гардероба, за да не надскача много. Какъв е минималния размер да се събере закачалка със сако? :idea:
- Върти ми се идея вратите да са с push бутони, какви да си взема и какво трябва да знам?

Ще кача една драсканица-чертеж-рисунка после, като се добера до скенера.

Благодаря предварително на всички, които ми помагат до момента, и сега отново ще се отзоват.
Последна промяна от vaskata.v на чет мар 08, 2012 2:40 pm, променено общо 2 пъти.
tripioo - специалист
за дълбочината на рафта ... зависи колко е дебел .... но аз бих те посаветвал да подпира6 на 1-2 места рафтовете .. за по сигурно ... за закачалките ми се върти в главата нещо около 450 ...
но премери твоите колко са , слагаш 5-6 см отгоре и готово
vaskata.v - напреднал
Ето я картинката, AUTOCAD с линия и молив :-D :supz:

Прикачен файл

bibliotechki.jpg
bibliotechki.jpg (104.43 KиБ) Видяна 3829 пъти
vaskata.v - напреднал
Няма ли и някой друг да се изкаже, моля?
SoWhat - специалист
На 80-90 см. ще "виснат". Ще трябва да ги обръщаш всяка година. Другия вариант е от 25мм. ПДЧ. Третия - на три горни части /по тесни/.
Мериш една закачалка+ 5-6 см. за дрехата и готово.
Може и с пуш-бутони. На Блум. Всичко останало е компромис.
vaskata.v - напреднал
Благодаря за напътствията, разбирасе бутоните ще са блум. Реших корпуса на гардеробчето да е 500 мм.

За съжаление Дъб металик на ОРМА, който съм си избрал няма на 25 дебелина #-o , но колко тесни да са рафтовете за книгите в такъв случай? И дали да ги слагам на рафотдържачи или дибли и фиксове и да закова гърба в тях за да се опаянти?
tripioo - специалист
ами сложе междинна страница или изрежи парчета пдч с височината на рафта , които да поемат 4аст от товара .... плюс е това че можеш да ги местиш....
SoWhat - специалист
Четвърти вариант. Щом искаш по-голяма ширина - гръб 18 мм. ПДЧ и откъм гърба с видии. Но няма да можеш да коригираш височината.
vaskata.v - напреднал
SoWhat написа:
Четвърти вариант. Щом искаш по-голяма ширина - гръб 18 мм. ПДЧ и откъм гърба с видии. Но няма да можеш да коригираш височината.
Toва си го мислех, но да ги вържа за гърба 4 мм. Май мойто не е добра идея. Ще се опитам да си го представя с гръб 18мм. Мерси.
tripioo - специалист
vaskata.v написа:
SoWhat написа:
Toва си го мислех, но да ги вържа за гърба 4 мм. Май мойто не е добра идея. Ще се опитам да си го представя с гръб 18мм. Мерси.
дибли... с видиите какво ще направите ?? и с каква устойчивост на срязване са ?? А диблите ? а и винтовете е по вероятно да изкъртят от диблите ...
  • 1
  • 2

Тема "Малки библиотечки с гардеробче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: