• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
SoWhat - специалист
Да, но с дибли ще му е безкрайно трудоемко да напасне всички рафтове.
Давай смело с видии. Няма страшно.
tripioo - специалист
трудоемко ?? малко геометрия и точно око и няма грижи ... пуска една линия на гърба която е през средата е на рафта , разпробива отворите , поставя рафта , фиксира го с 2 видиики да не мърда и после по пробитите дупки дупчи и рафта ... и поставя диблите .... ето примерна технология която не е шок и ужас ...
vaskata.v - напреднал
Taка - поръчах разкроя. Реших нещата малко "Соломоновски". :lol: :-D

Разделих шкафовете на библиотечките на 4 отделни - т.е. на 950 мм има таван, а горния /първия рафт/ е дъно - което прави двойна устойчивост. Там ще са тежките неща - списания и повечето книги. Горните рафтове ще ги хвана с дибли и фиксове и ще ги сглобя заедно с шкафа - няма да се местят нагоре-надолу, но ще е здраво в краищата. А иначе ще се ограничавам и няма да го товаря в средата. :roll:

Пуш бутоните ще ги надупча на долния шкаф в челото на тавана /вратичките лягат на него/. Надявам се да не ги изхвърли много, ще регулирам с пантите навън. На гардеробчето съм поръчал рафтовете равни с корпуса. Като рафта който се пада приблизително на 1700 мм височина от земята /ще го хващам с дибли и фиксове и сглобявам заедно/ ще носи ПУШ бутоните. Купил съм от онези по яките от Рали-М за по дълги врати - надявам се да изхвърлят врата 1995 мм. [-o<

Ако съм объркал нещо, казвайте докато не е дошъл разкроя и да съм почнал да сглобявам???? :rolleyes: :prayer:
vaskata.v - напреднал
A ето го и готовия резултат. Току що завършен..... СЕГА - :drinkers:

Благодаря на всички отзовали се да помагат. :supz: :prayer: :prayer: :prayer:

Прикачен файл

IMG_3771.JPG
SoWhat - специалист
Еми, със здраве...
  • 1
  • 2

Тема "Малки библиотечки с гардеробче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: