Всичко за дърводелството
goshob - специалист
Здравей,
Всичко това добре, но тази фирма има ли представителство в България? А Интернет страница?
Може да не ми отговориш тук, а на лични за да не каже някой, че правим реклама. :roll:
8180 - майстор
goshob написа:
Може да не ми отговориш тук, а на лични за да не каже някой, че правим реклама. :roll:
При обмяна на опит, няма проблем да се споделят материали и фирми.
forski - специалист
Аз пазарувам от село Орешак, там имат голям склад и официален представител.

http://www.drenski.net/zanas.html

Не правя реклама а ориентирам колегата :)
levskarski - помощник
Колеги и на мен ми предстой да "санирам" една дървена дограма на вилата, която е доста олющена и напукана. Предполагам, че ще има и здраво китосване. Затова според вас кой ще е най-сполучливия и устоичив на външните влияния метод?
Предполагам, че след китосване и шлаифане няма да се получи добре с байц и лак, понеже ще се виждат различните повърхности (дърво и кит) и ще изглежда на петна - някой има ли подобен опит?
По-горе колега беше споменал за шлаифане и боядисване с автоемайл лак, ще го помоля да сподели впечатления, ако го е направил.. в магазина ми казаха, че автоемайллак би се олющил по-бързо и от лак за дърво..
pvk1967 - специалист
Миналата година правих нещо такова! Основните неща бяха:1.Пистолет за горещ въздух, шпакла и много търпение за да сваля всичко с минимални повреди по дървото! 2.Шкурене докато ми хареса! 3.Импрегнант и съответния цвят и вид лак!
Може би имах късмет отдолу да се покаже дърво в що годе приемливо състояние!
levskarski - помощник
При мен в случая, старите джамове са боядисани с някакъв корабен лак...мисля че ще падне с виброшлаифа и няма да има нужда от горещ въздух. Твоите с блажна боя ли бяха ?
Какъв импрегнант сложи?
pvk1967 - специалист
Малко късно но все пак: само ако смъкнеш всичко с горещ въздух тогава ще има резултат от ползване на импрегнант, защото повърхността на дървото се показва изцяло и има най голяма вероятност запечатването да даде резултат! Импрегнанти вече има даже и български - зависи с какви пари и време за търсене разполага човек! А с виброшлайф май само се заглажда повърхността, а ако сложим по-едра шкурка и натиснем ще променим повърхността и оттам външния вид на детайлите!

Тема "Запечатване на дървена конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: