• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 132
Всичко за дърводелството
apikov - напреднал
Здравейте явно въпроса е за мен ,защото не виждам други врати поне в последните станици.Ами аз работя в Италиа незнам дали се намира бойята по магазините но така или иначе
ще ви кажа марката .А за процедурата ,матреала откито са направени вратите е кестен а не дъп не се вижда добре затова явно колегата се е объркал ,така като е котова дакажем
вратата ни я обгорихме с газова горелка до толкова да испъкне вената на дървото ,по принцип това е един метот за състаряване на дървото ,също така в комплект с обгоряването
използвамеи метода за фалшивият дървоят ,дъска с пирони който всеки от тях са заточени и заоблени за да не оставят квадратни дупки на дървото така имитира дървоят .
Слет като удряте с тази дъска по вратата или там каквото правите се шкури малко колкото за се заглади овработената част ,непрекаляваите дървояда все пак :-D след това
можите да процедирате с обгарянето на дървото .Имайте предвид че на всяко дърво не се получава ,пробваите на оделно пърче за да се оверите ,не обгаряте много защото може
да се получи изкривяване ,напукване на дървото отлепяне на слепени части .
apikov - напреднал
Марката на бойята е ATTIVA DUROLACK снимката по доло спецялно тази е /noce antico/ или
преведени състарен орех има и кестен- /castagno/ същата марка има и безцветен лак.Тази бойя
се нанася 2 ръце ,като след исъхването на първата ръка се шкури с гъба 100 като внимате да
непрекалите с търкането ,после почиствате доре от прахъ ,обикновено аз го правя с въздох
под налягане и сух пърцал и тогава нанасям втора ръка бойя ,можете да оставите и само
тези две ръце ,но също може да се нанесе още две ръце безцветен лак за по голяма остоичивост .Тази бойя е специално за тези който реставрират ,и затези който искат
да сасъряват .Бойята тук струва 12 € в БГ незнам колко ще струва ако изобщо се намери.
Разрежда се с синтетични разредители 10 % или допълвате котиата на бойята до горе . :-D

Прикачен файл

04062012194.jpg
04062012194.jpg (33.23 KиБ) Видяна 4276 пъти

Прикачен файл

04062012193.jpg
04062012193.jpg (38.82 KиБ) Видяна 4276 пъти

Прикачен файл

DSCF0378.JPG
apikov - напреднал
Първата симка по горе е дъската за койято писах по горе за имитацията на дървоядите или един ефект на състаряване на дървото .Виждате на снимката че всъщност са две пърчета дъска едната са забити пироните а другата е за да държи пироните не забравайте да подострите пироните не заради друго за кръглата форма на дупчици които трябва да напряват . :?:
florian - напреднал
здравеи,apikov!!ако обичаш,сподели от какав материал са масите и огледалото!!!благодаря!!!!
apikov - напреднал
Здравей ,florian голямата маса е от американски кестен ,разликата от европейският кестен е че американският е почти без чепове .А малката маса е от американски орех тук
също има разлика от европеиският ,разликата е че американсият е по мек и по червеникъв но не е толкова добър матриал за дърворезба.
florian - напреднал
apikov,извини ме!!за огледалото-то от какво е?резбата ми е хоби(иначе съм електричар в монтреал,канада)докато намеря време и магазин за дървении,да си порачам длетата от бг-тук са ми много скъпи-а с китаиските боклуци......намерих страшен орех,великолелепен фладер-почти черен!!!но за сега ниамам време(а и изпитвам страхопочитание-не сам пипал орех досега!!!в бг -върба,тук-липа,бразилски чам!)гледах видеото ти -с лъвската глава-впечатли ме с каква лекота дялаше дървото!!и то ли беше кестен!!язък,отрязах кестена в двора и отиде в камината на комшията!!хайде,жив и здрав!!!отдавна ли си емигрант,аз 10 год вече съм навън!!
GUEVSKI - помощник
Аз имам въпросче , някой работил ли е тук в ( БГ ) с нашенски кестен и какви са отзивите .....трябва ли някаква обработка да му се прави и дали го ядат червей ?
apikov - напреднал
Здрасти florian .От 8 години съм в Италия .И равбтя по споцялноста ми -дърворезба .Огледалото е от амириканският орех и той е по червеникав явно за същото дърво говорим.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V7ZPxIJFMDk[/youtube],[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vU2w6Br01mw[/youtube]
а лъвската глава която си гледъл е от кестен но и той е американски но не се заблождавай от видеото не се работи лесно ,така или иначе е по добър от
нашенският /европеския/ кестен почти няма чепове. А доколкото за длета в БГ може да намериш при колегата по горе

http://WWW.DLETA.NET
Производство на длета за дърворезба , дървоструговане ,графика, скулптура и др
Точиларски и ковашки услуги
София , бул."Цар Борис III" No 136Б
тел . 0886 511330
Sharkolia - специалист
alata_69 написа:
ето едно начало от мен
края....... когато стане :?
е дай нещо и от средата ,че ми стана интересно с тези рибки
florian - напреднал
zdrawei,apikov!!!тук купих американски орех,ама тои си е направо черен(ще направя фото скоро)!!а за грубото,начално дялкане не използваш ли някоя машинка(нали съм жица-умрем мотор да върши работата!!!)казват,че не било етично,но по тая логика сам трябва да си отгледам дървото,да го отрежа на ръка,да го разбича с трион да го рендосам с ренде и накрая-скулптурата!!айде,много задълбах!!остани със здраве!!и да си имаш клиенти!!
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: