• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 132
Всичко за дърводелството
apikov - напреднал
Здравей florian,има фрези кйто варшат цялата работа ,дето викаш после само можеш да го загладиш ,но това вече не е изкуство а копиране .Да направиш нещо
което е оникално и красиво ,и да го направиш ти с твоите ръце това е изкуство ,сас сигорност не съм аз човека който може да пише за искуство,защото има
и много по доври дърворезбари и от мен и те са БЪЛГАРИ .Лошото при много от тях е че немогат да се изявят ,защото няма пазар за пройзведенията им. Аз изкарах
касмет че работя в Италия и имам възможноста да се изявя но и тук има големи кориози в смисъл в орегелноста на едно пройзвидение ,но това ще пиша по нататак.
Затова напоследък реших да правя снимки и видео като работя за доказвам че съответният продук е правен на ръка ,и всичко това върви комплект с продукта.
Звучи смешно но това е реалноста.Япоците например ако знаетй какви копия правят ,снимати например масата и я правят от пластмаса поле една бойя тип злато и си готов
продава за € 100 и са ок 100 по 1000 броики #-o ?Това мога да ви го кажа от опит реставрирал съм рамки ,масички и много други неща който са от пластмаса одоло под
уж златната бойя и това са неща купини преди 20 тина години :sad: И така, пак се отплеснах :-D Та исках да кажа и аз използвам фреза но е ръчна до там до колкото да
не блъскам с голямото длето колкото да издъбая грубо дървото но ако нямаш опит по-доре бласки с голямото длето ,защото може да ти фръкне някой детаил от рисунката :-D
останалото всичко правя на ръка , дори няко път не шкуря детаила за по голяма оригиналност на дърворезбата.

Прикачен файл

DSC00867.JPG

Прикачен файл

DSCF0352.JPG
florian - напреднал
точно това имах предвид грубото дялане!!а поточните линии-роботи,копири-това си е друга тема!!но за всеки влак си има пътници!пазара(клиента)диктува!!а и рязко очертана граница между занаят и изкуство трудно може да се постави!!
alata_69 - специалист
ето и от средата :)
ще има и продължение по нататък

пп.apikov ако не е тайна в кой град живееш и твориш

поздрави

Прикачен файл

11062012874.jpg

Прикачен файл

11062012875.jpg

Прикачен файл

11062012876.jpg

Прикачен файл

11062012877.jpg
apikov - напреднал
Здравей alata_69 намирам се в южната час на Италия на 20 километра от Gioia Tauro
tuborko - специалист
Нещо тип ''бързо,лесно интересно'' :)
материал:орех
покритие:восък
Прикачен файл:
IMAG0289.jpg
Sharkolia - специалист
аве пичове ,тея ножчета за резба как са заточени със вторичен скос ли са или не?
alata_69 - специалист
мойте са без вторичен скос

поздрави
apikov - напреднал
Здравейте на всички .Мойте сащо са без вторичен скос.
Sharkolia - специалист
А вашите самоделки ли са или са купени? щото аз си правя сега ала от разни снимки виждам ,че има и такива с вторичен скос.Ако не ви е проблем ще качите ли снимки на вашите ножки?
caffe_88 - специалист
Здравейте колеги едно въпросче за дърворезбата която искаме да минем и със ситна шкурка може молко глупав да ви се стори въпоса ама тези дето са правили ще ме разберат значи имаме едно цветче върхо профил на рамка и е дошъл момента да го зашлафаме малко с ситна шкурка и както знаете с шкурката неможе да се бръкне на всякаде а само от горе а ако използваме домакинско телче то хваща на всякаде и по дълбоко абе на всякаде но пък се състарява с него по този начин та имали някъв вариант да се мине навсякаде ама даси остане гладко с нещо друго дасе изтърка.
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: