sedefa написа:Пробвай от другият вид ножчетаrea11ity написа:ами в книжката пише , че посоката е надолу и така съм го направил и също така и натягам червената врътка ама пак се вадиsedefa написа:Здравйте на всички имам въпрос към вас![]()
Купих си режещ трион на лидала наскоро го бяха пуснали и си го взех , работих с него нямаше грешка обаче ми се скъса режеща лента и трябваше да я сменя направих всичко както е описано в книжката , но след като я пусках машината режеща лента се отхвъркваше не разбрах къде е проблема има и още нещо изгубил съм две преставки които са показани отдолу и се чудя да не би заради тях да ми отскача режещата лента .![]()
А друго нещо което ми направи впечатление е че когато рязах с машината тези преставки ги нямаше и немога да разбера защо не се получава
Тия пристави са за ножчета без напречни пинове.
Ножчетата, които са дошли с машината са с пинове, така че за тях не ти трябват приставки.
Единственото, за което се сещам, че може да си объркал е посоката на ножчето. То трябжа да реже когато се движи в посока надолу.
Другото нещо е да го натегнеш добре червената врътка отгоре.
Поздрави,
п.
Всичко за дърводелството
Sharkolia
- специалист
1320 мнения в "Дърворезба"
pvk1967
- специалист
За колегата SEDEFA: потърси по назад в класацията, има една тема: МАШИНА ЗА РЯЗАНЕ НА ОРНАМЕНТИ-там ще намериш обширна информация за тази техника и тогава конкретизирай нещата! Така както задаваш въпросите-"на тъмно"-даже опитен колега трудно ще налучка правилния отговор! Успех!
caffe_88
- специалист
Колеги помагайте искам да сложа патина на едно пано дърворезба на бяла основа (тоест първо слагам бял цвят после грундирам запечавам цвета и после слагам кафява патина и като я изтъркам да стане бяло и кафяво) ама срешнах много пречки
купих бяла матова боя водорастворима пробвах на едно детаиче как ше стане работата ама боята явно с четка несе нанася щото доста грубо става а аз нямам пистолет пробвах да я изшкура но нестава дайте някакъв вид бял цвят боя грунд и.т.н. който дасе нанася с четка или гъба да стане мазно а не релеф абе както става като изпозваме баиц проблема е че няма бял баиц проблема мога си го реша и сам заменям белия цвят с друг като го баицвам и готово ама искам бял
Sharkolia първо проверих за акрилен грунд ама нямаше бял цвят а само безтветен а незнам дали и с него няма да срешна същия проблем/
е тва е целта да стане//
http://postimage.org/image/5k3pfcbwx/
купих бяла матова боя водорастворима пробвах на едно детаиче как ше стане работата ама боята явно с четка несе нанася щото доста грубо става а аз нямам пистолет пробвах да я изшкура но нестава дайте някакъв вид бял цвят боя грунд и.т.н. който дасе нанася с четка или гъба да стане мазно а не релеф абе както става като изпозваме баиц проблема е че няма бял баиц проблема мога си го реша и сам заменям белия цвят с друг като го баицвам и готово ама искам бял

е тва е целта да стане//
Sharkolia
- специалист
caffe_88 написа:Колеги помагайте искам да сложа патина на едно пано дърворезба на бяла основа (тоест първо слагам бял цвят после грундирам запечавам цвета и после слагам кафява патина и като я изтъркам да стане бяло и кафяво) ама срешнах много пречкиБраво за горната поставка станала е супер поне така на пръв поглед.
купих бяла матова боя водорастворима пробвах на едно детаиче как ше стане работата ама боята явно с четка несе нанася щото доста грубо става а аз нямам пистолет пробвах да я изшкура но нестава дайте някакъв вид бял цвят боя грунд и.т.н. който дасе нанася с четка или гъба да стане мазно а не релеф абе както става като изпозваме баиц проблема е че няма бял баиц проблема мога си го реша и сам заменям белия цвят с друг като го баицвам и готово ама искам бялSharkolia първо проверих за акрилен грунд ама нямаше бял цвят а само безтветен а незнам дали и с него няма да срешна същия проблем/
е тва е целта да стане//
Проблема е нанасянето явно.Казах ти да пробваш на друго място за да си регулираш гъстота,да видиш ефекта и да решеиш.
Принципно такава боя навлиза в порите на дървото и дървото изпръхва,затова е добре преди да боядисваш да го минеш с добре навлажнена кърпа ,като изсъхне го шлифоваш да загладиш,и после с боята.След първа ръка пак леко заглаждане и така до момета на на хубав плътен гладък слой.
затова ти говорих за грунт ,който е малко по различен от боята ала след като няма става и с боя ,малко повече играчка е.
Бяла акрилна/водна боя за ДЪРВО, разреждаш до желаната от тебе гъстота /колкото е по-рядка толкова по-малко и по-малки рески съответно и повече ръце от което следва и повече заглаждане с шкурка / друг важен въпрос е с какво нанасяш боята, аз бих се насочил към такава четка ,която ще има деликатен косъм сиреч мек ...много мек да речем и няма да оставя следи или поне ще ги сведеш до минимум.
Което обаче не те освобождава от деликатно шлифоване щото няма лъскава боя./има но тва е друг въпрос

Лъскавото е последен етап сиреч лак ,политура или там квото си избрал. Абсолютна лъскава,мазна и гладка повтрхост с четка е да не кажа е невъзможна ала съм песимистично настроен,затова аз ги виждам така нещата този мазен и гладък ефек да ти е финалното лакиране, до тогава обаче ще се наложи да потъркваш я с фина шкурка ,я с металната вата.
За сега обаче сме на матовата част.

Политура квато там си избрал. Както си спомням ти каза ,че имаш патина на база восък затова ще е добре да се ориантираш към финал със синтетичен лак ,който най често е на базата на някво масло.Избери си такъв ,който ще ти даде нужният блясък от сатен нагоре /тва си го знаеш ама аз да кажа/ нови скоби

Важно!!! Когато работиш такива неща по добре си търси продуктите в магазините за художествени артикули.
Кафе88 ,такъв ефект никога не съм търсил. Много е възможно да не кажа и 100% е възможно технологията да е доста по-елементарна щото ми се струва ,че такива покрития съм въждал някъде из масовите продукции.
Не бих се учудил ако става въпрос за два синтетични лака/бои с два различни цвята един върху друг с някви дребни философийки по втория слой.
Ала обобщено аз нещата ги виждам така ; Бяла боя-шлайфане,патина -вата 0000 след тва ВЪЛНЕН парцал /и в двата случая деликатно/ и последна фаза запечатка с вече желана от тебе политура или мат или там както си решил.
Последно правих едни рафтове и там правих подобно нещо само ,че след бялата водна боя правих петна с прозрачен восък,след това нансях друг слой/цвят боя отгоре и там където бяха восъчните петна останаха светли петна,но техниката е дълга,чакане да съхне восъка около ден ,после другата боя съхне,после с шпатулка стържеш петната там новият слой боя не се държи и пада ,след което с метална вата финна го прекарвах цялото с цел да станат плавни петната и накрая патина тъмна и тнт. Ала рафтовете бяха като цяло в друга гама ,тъмни и можех да си позволявам лек ефект на състаряване.
Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература