• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 132
Всичко за дърводелството
Sharkolia - специалист
sedefa написа:
rea11ity написа:
sedefa написа:
Здравйте на всички имам въпрос към вас :?:
Купих си режещ трион на лидала наскоро го бяха пуснали и си го взех , работих с него нямаше грешка обаче ми се скъса режеща лента и трябваше да я сменя направих всичко както е описано в книжката , но след като я пусках машината режеща лента се отхвъркваше не разбрах къде е проблема има и още нещо изгубил съм две преставки които са показани отдолу и се чудя да не би заради тях да ми отскача режещата лента . :idea: :idea: А друго нещо което ми направи впечатление е че когато рязах с машината тези преставки ги нямаше и немога да разбера защо не се получава

Тия пристави са за ножчета без напречни пинове.
Ножчетата, които са дошли с машината са с пинове, така че за тях не ти трябват приставки.

Единственото, за което се сещам, че може да си объркал е посоката на ножчето. То трябжа да реже когато се движи в посока надолу.
Другото нещо е да го натегнеш добре червената врътка отгоре.

Поздрави,
п.
ами в книжката пише , че посоката е надолу и така съм го направил и също така и натягам червената врътка ама пак се вади
Пробвай от другият вид ножчета
apikov - напреднал
Здравейте на всички ето нещто от мене.

Прикачен файл

DSCF0342.JPG
DSCF0342.JPG (116.23 KиБ) Видяна 3913 пъти

Прикачен файл

DSCF0326.JPG
DSCF0326.JPG (105.61 KиБ) Видяна 3913 пъти
btt - специалист
Здравейте,
ще ми се да почерпя малко опит от вас.

Как шлайфате и лакирате дърворезбите си?
Има ли механизиран начин на шлайфане или само на ръка?
Лакирането с четка не е ли трудно при тези ъгли?

Благодаря предварително!
apikov - напреднал
Ми то на ръка с четка е по лесно да се лакира дърворезбата с пистолет е мого по трудно .
pvk1967 - специалист
За колегата SEDEFA: потърси по назад в класацията, има една тема: МАШИНА ЗА РЯЗАНЕ НА ОРНАМЕНТИ-там ще намериш обширна информация за тази техника и тогава конкретизирай нещата! Така както задаваш въпросите-"на тъмно"-даже опитен колега трудно ще налучка правилния отговор! Успех!
caffe_88 - специалист
Колеги помагайте искам да сложа патина на едно пано дърворезба на бяла основа (тоест първо слагам бял цвят после грундирам запечавам цвета и после слагам кафява патина и като я изтъркам да стане бяло и кафяво) ама срешнах много пречки
купих бяла матова боя водорастворима пробвах на едно детаиче как ше стане работата ама боята явно с четка несе нанася щото доста грубо става а аз нямам пистолет пробвах да я изшкура но нестава дайте някакъв вид бял цвят боя грунд и.т.н. който дасе нанася с четка или гъба да стане мазно а не релеф абе както става като изпозваме баиц проблема е че няма бял баиц проблема мога си го реша и сам заменям белия цвят с друг като го баицвам и готово ама искам бял :) Sharkolia първо проверих за акрилен грунд ама нямаше бял цвят а само безтветен а незнам дали и с него няма да срешна същия проблем/

е тва е целта да стане//
http://postimage.org/image/5k3pfcbwx/
Sharkolia - специалист
caffe_88 написа:
Колеги помагайте искам да сложа патина на едно пано дърворезба на бяла основа (тоест първо слагам бял цвят после грундирам запечавам цвета и после слагам кафява патина и като я изтъркам да стане бяло и кафяво) ама срешнах много пречки
купих бяла матова боя водорастворима пробвах на едно детаиче как ше стане работата ама боята явно с четка несе нанася щото доста грубо става а аз нямам пистолет пробвах да я изшкура но нестава дайте някакъв вид бял цвят боя грунд и.т.н. който дасе нанася с четка или гъба да стане мазно а не релеф абе както става като изпозваме баиц проблема е че няма бял баиц проблема мога си го реша и сам заменям белия цвят с друг като го баицвам и готово ама искам бял :) Sharkolia първо проверих за акрилен грунд ама нямаше бял цвят а само безтветен а незнам дали и с него няма да срешна същия проблем/

е тва е целта да стане//
http://postimage.org/image/5k3pfcbwx/
Браво за горната поставка станала е супер поне така на пръв поглед.
Проблема е нанасянето явно.Казах ти да пробваш на друго място за да си регулираш гъстота,да видиш ефекта и да решеиш.
Принципно такава боя навлиза в порите на дървото и дървото изпръхва,затова е добре преди да боядисваш да го минеш с добре навлажнена кърпа ,като изсъхне го шлифоваш да загладиш,и после с боята.След първа ръка пак леко заглаждане и така до момета на на хубав плътен гладък слой.
затова ти говорих за грунт ,който е малко по различен от боята ала след като няма става и с боя ,малко повече играчка е.
Бяла акрилна/водна боя за ДЪРВО, разреждаш до желаната от тебе гъстота /колкото е по-рядка толкова по-малко и по-малки рески съответно и повече ръце от което следва и повече заглаждане с шкурка / друг важен въпрос е с какво нанасяш боята, аз бих се насочил към такава четка ,която ще има деликатен косъм сиреч мек ...много мек да речем и няма да оставя следи или поне ще ги сведеш до минимум.
Което обаче не те освобождава от деликатно шлифоване щото няма лъскава боя./има но тва е друг въпрос :) /
Лъскавото е последен етап сиреч лак ,политура или там квото си избрал. Абсолютна лъскава,мазна и гладка повтрхост с четка е да не кажа е невъзможна ала съм песимистично настроен,затова аз ги виждам така нещата този мазен и гладък ефек да ти е финалното лакиране, до тогава обаче ще се наложи да потъркваш я с фина шкурка ,я с металната вата.
За сега обаче сме на матовата част. :) После караш с патината ,която вече имаш деликатно стараеш се да я разпределяш артистично отгоре щото ако направиш един цял слой има опасност да стане мацаница.Отново ще намеся металната вата от 000 или 0000/много я обичам/ та с нея свеждаш рязката граница между патината и долният слой-сиреч правиш я плавна тази граница./тук да вметна ,че с ако добавиш спирт 100%-ов ще истриеш восъка на патината-също е ефект ала незнам дали е твоя ефект затова с ватата на сухо деликатно ,не пресилвай нещата, след метална вата за по-деликатно третиране идва вълнен парцал/
Политура квато там си избрал. Както си спомням ти каза ,че имаш патина на база восък затова ще е добре да се ориантираш към финал със синтетичен лак ,който най често е на базата на някво масло.Избери си такъв ,който ще ти даде нужният блясък от сатен нагоре /тва си го знаеш ама аз да кажа/ нови скоби :) /така като гледам снимката може да мине и за матово-сатенено тва покритие/
Важно!!! Когато работиш такива неща по добре си търси продуктите в магазините за художествени артикули.
Кафе88 ,такъв ефект никога не съм търсил. Много е възможно да не кажа и 100% е възможно технологията да е доста по-елементарна щото ми се струва ,че такива покрития съм въждал някъде из масовите продукции.
Не бих се учудил ако става въпрос за два синтетични лака/бои с два различни цвята един върху друг с някви дребни философийки по втория слой.
Ала обобщено аз нещата ги виждам така ; Бяла боя-шлайфане,патина -вата 0000 след тва ВЪЛНЕН парцал /и в двата случая деликатно/ и последна фаза запечатка с вече желана от тебе политура или мат или там както си решил.

Последно правих едни рафтове и там правих подобно нещо само ,че след бялата водна боя правих петна с прозрачен восък,след това нансях друг слой/цвят боя отгоре и там където бяха восъчните петна останаха светли петна,но техниката е дълга,чакане да съхне восъка около ден ,после другата боя съхне,после с шпатулка стържеш петната там новият слой боя не се държи и пада ,след което с метална вата финна го прекарвах цялото с цел да станат плавни петната и накрая патина тъмна и тнт. Ала рафтовете бяха като цяло в друга гама ,тъмни и можех да си позволявам лек ефект на състаряване.
apikov - напреднал
:-D Моета поставка е завършена одавна

Прикачен файл

DSCF0626.JPG
Sharkolia - специалист
apikov написа:
:-D Моета поставка е завършена одавна
Аз малко съм поомесил мнениеята ама супер ,че показваш вече готова :-D
alata_69 - специалист
не е по темата АМА НЯМАШЕ КЪДЕ ДА СЕ ПОХВАЛЯ
първото ми седло от..до

Прикачен файл