• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 244
Всичко за дърводелството
boqn83bs - напреднал
ZEDYCUS написа:
Китайски са, за тези пари толкоз. Иначе един хубав фрезер профилен е тези пари. В Бг има 35 фрезера за 100лв на Райдър. Ще ти излезе по евтино от ибея. Само за дърво ако обработваш , ще карат доста. :-D
Не знам за райдер с 35 части?има ако не се лъжа с по малко.
ZEDYCUS - майстор
Лъжеш се :razz: download/file.php?id=60091&mode=view
marmoz - специалист
Я ZEDYCUS как си ги сложил на столче тия фрезери да почиват :) :)
boqn83bs - напреднал
бравооо,как са фрезерите за чамов материал,нес мятам ако си ги взема да ги подкарвам с пдч или подобни плоскости набутани с лепила и пресовани.Кач пара ги взе.В Бургас ги има по 70лв.Позволяват ли заточване тези фрезери.
ZEDYCUS - майстор
Ползвам ги само на чамов материал, показвал съм във форума разни работи правени с тях. Комплекта го взех за 80 лв преди 3 години горе долу. За заточване стават само правите фрезери, другите забрави заточване, изхаби ли се, се хвърля. Поздрави.
profesionalist_wood - майстор
Има една фирма Полимета-С която заточва всякакви нестандартни фрезери,беше на ул.Авицена и сега не знам къде са се преместили....
cakev79 - специалист
Как си правите шаблоните за оберфрезите?Става въпрос за криви който трябва да се правят на няколко детайла.Също така за резби по квадратни греди.
ZEDYCUS - майстор
Аз си ги правя от ХДФ лакиран(фазер), рисувам кривата, режа със зегето и минавам със шкурка ряза да няма грапавини. А напоследък минавам ряза със секундно лепило да се втвърди и да не поддава от натиска на копир втулката. Иначе после се получават вълни след фрезоването. На снимката си личи попилото секундно лепило.
Изображение

За резбите по греди погледни темата на Стефан за ремонта на старата къща, човека е показал нагледно как ги фрезова ъглите. :partyman:
cakev79 - специалист
дай ми линка ако обичаш
ZEDYCUS - майстор
viewtopic.php?f=47&t=39631&start=40
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията: