• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Да ъпна една стара тема. Сдобих се с една такава 5 операционна машинка на старо(не е тази за която се борихме със Стефан, оставям я честно и почтено за него :wink: ) И редуктора има нужда от ремонт. Имат много голям луфт зъбните колела спрямо валчетата, не са смазвани редовно.
Та преди да го разглобя да попитам. Тези червените стрелки , които са на снимката на колегата и точките на валовете трябва ли да съвпадат при сглобяване(Разглобяване)? Или са за указване на точките за гресиране.
Като почна да го възстановявам, ще направя една отделна тема с фото сесия , за други мераклии като мен.
kendal - специалист
това указва местата за смазване там лагеруват валовете на подавателя в бронзови втулки мисля че бяха.пет операционна машина с един ел. двигател си е пълна мъка, иначе честита нова придобивка.
ZEDYCUS - майстор
kendal
това указва местата за смазване там лагеруват валовете на подавателя в бронзови втулки мисля че бяха.пет операционна машина с един ел. двигател си е пълна мъка, иначе честита нова придобивка.
Места за смазване на бронзовите втулки се оказа. :prayer: Мерси.
Ремонта ще е от подмяна на лагерите на зъбните колелета и направа на нови валчета. Разбити са били лагерите и покрай тях са заминали 2-та малки вала(неподвижни са) и една малка втулка на верижното колело.
Машината ще я изполвам само за две операции - щтрайхмус и борапарат. Като подаването на щтрайхмуса го направя с един отделен двигател 0,5кв. Дали ще е достатъчен, иначе имам и един 0,75кв, но мислех да го слагам на дърводелския струг?. :partyman:
me interesira dali moze da se najde reduktorce i za kolku pari.imam ista masina i mi fale reduktor ne mozam da ja koristam rendosalkata.
дали може да се найде редуктор за габровска машина и колку пари.
ZEDYCUS - майстор
Няма да отварям друга тема да си остане информацията събрана в темата на колегата.
Та да покажа в какво състояние беше редуктора преди ремонта. :shock:
Намерих и нова верига(от БМХ),че и старата беше кована с пирони, остана да я направя на размер. Сменени са двете валчета с неръждаеми, нови лагери и нова втулка на малкото верижно колело. Наварени са и разбитите отвори на валчетата.

Прикачен файл

DSC03663.JPG

Прикачен файл

DSC03662.JPG

Прикачен файл

DSC03659.JPG
ZEDYCUS - майстор
След ремонта изглежда така. Следва малко боя и монтаж, и естествено първа проба. :partyman:

Прикачен файл

ABCD0003.JPG

Прикачен файл

ABCD0002.JPG

Прикачен файл

ABCD0001.JPG
rum_sz - специалист
Голямо колело с канал и ремък с отделен двигател ,.....................ако има тази възможност.Аз по този начин работя около 15 години без проблем,дано да не забравя утре да ударя едно фото.
rum_sz - специалист
Само че моята машина е Якорудска :) Мисля,че може да се ползва идеята.Успех :)

Прикачен файл

Снимка0254.jpg

Прикачен файл

Снимка0251.jpg

Прикачен файл

Снимка0253.jpg

Прикачен файл

Снимка0256.jpg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4