Всичко за дърводелството
milent - помощник
Забравих да кажа ,че и табуретката е на колелца, но нарочно не въртящи, така като се сяда тя не мърда въобще, движи се само в една посока(като се отдалечава от дивана) с 0.5мм пролука отдолу, същата пролука е и на големият крак плочата венге, реално тя не се допира до пода.
Колкото до парите винаги като си правиш нещо къстъм ти излиза малко по-скъпо, тъй като влагаш само качествени материали на цена на дребно.
batkotony - специалист
Адмирации за свършената работа и постигнатия ефект! :)
ESPACE написа:
Евала за проекта, който е напълно в духа на форума но при положение че в момента такъв диван се продава за 549лв. остава само удоволствието от добре свършената работа. С това ни най малко не искам да омаловажавам труда, който сте положили. Браво още веднъж
Нищо лично и от мен,но не съм съгласен.Имам предвид един диван от 1200лв,който за по-малко от три години стана на нищо подобно,при положение ,че се ползва не особено интензивно и не се ползва за спане.Изработката и материалите са под всякаква критика,да не говорим за олющената екокожа,която не мога вече да я гледам...(добре,че жената уши калъфи,иначе щях да го запаля ритуално :-D )А иначе е закупен от снобарски столичен магазин за мебели и е авторски...да не назовавам по име автора,че ще назова и негови роднини... :axe:
ESPACE - майстор
С кое точно не сте съгласен бате Тони, че от поста Ви само разбрах, че сте си купили скъп диван, който се е оказал не толкова добър, колкото са били очакванията.
marmoz - специалист
ESPACE написа:
че в момента такъв диван се продава за 549лв. остава само удоволствието от добре свършената работа.
С това не е сагласен,както и аз :) , по рано реших да си замълча,но тази част от съждението освен че е негативна е и недостоверна /да не кажа подвеждаща/ :)
batkotony - специалист
ESPACE написа:
С кое точно не сте съгласен бате Тони, че от поста Ви само разбрах, че сте си купили скъп диван, който се е оказал не толкова добър, колкото са били очакванията.
Позабавих се с отговора и marmoz е казал това,което щях да кажа и аз.С други думи на тази цена от 549лв. в България няма опция да се намери качествен диван и го заявявам от позицията на човек,който си е поставил за цел да си закупи нещо свястно доста над тази цена и пребродил де що има мебелни магазини в столицата.
ПП.Благодаря за уважителното обръщение.Ако нямате нищо против за в бъдеще да минем на ти,тук обикновено така се обръщаме и никой не се чувства обиден или засегнат.Поздрави!
monilan - специалист
Браво милене, супер е станал дивана. Със здраве да си го ползваш дълги години. А относно крайната стойност на проекта си е съвсем нормална, при положение че всичките материали си ги закупувал на цени на дребно. Остава и удовлетворението от отлично свършената работа, което вече е безценно. :)
milent - помощник
Привет!
Ще направя разбивка на цената, още от начало бях направил вариант с възможно най-евтината и най-балансираната цена, и разликата м/у двете беше ~250лв.

1. Сурово ПДЧ около 11 кв. - Рязано в Баумакс - ~140лв. (тука имаше вариант за 1/4 от необходимият матриал , вместо да поръчвам да ползвам "скрап", но до последно не можах да си намеря ръчен циркуляр и се отказах, със зегето нямаше да стане добре, пък и много боклук)
2. Венге Лузиана около 2,5кв. - Рязано в Салекс - ~105лв.(половин плоча - 45лв + разкрой и 20м. кант 2/22- 57лв.), евтиният вариант излизаше около 50лв. с обикновеното-кафяво венге и рязане в Баумакс)
3. Един високо еластичен дунапрен 3035 14см. - 120лв.
4. Един матрак Нани 200/72/18,5 - 154лв. (ако ползвах обикновен дунапрен(25) за целият диван щях да дам 120лв.)
- двата матрака идват точно на едно ниво Нанито е 18,5, а за другият - 0,5 от колецата+ 3,6 от двете слепени ПДЧта + 14см дунапрена + ~0,5 от ватата и дамаската = ~18,6
5. Дамаска 10м./1,50 и вата - 160лв (тука най-евтиният вариант които ми харесваше излизаше 120лв.)
6. Колелца 8бр. - 20лв. (обикновените са по 1лв.)
7. Една голяма греда 6х4 за кракът на седалищната част - 16лв.
8. Ползвал съм доста "скрап" като дървен материал , много от материалите съм си ги имал, и за разни други дреболии да съм дал до 50лв.

Мерси monilan !!!
ESPACE - майстор
marmoz написа:
ESPACE написа:
че в момента такъв диван се продава за 549лв. остава само удоволствието от добре свършената работа.
С това не е сагласен,както и аз :) , по рано реших да си замълча,но тази част от съждението освен че е негативна е и недостоверна /да не кажа подвеждаща/ :)
Е, хайде сега. Чак недостоверна и подвеждаща. Ако имаш желание ще ти пратя линк на лични за цената на въпросния диван, както и линк към тема обсъждаща тези дивани в Бгмама. Мамите ако не са доволни щяха да го напишат. Ама напротив, доволни са.
marmoz - специалист
Нищо лично ESPACE ,ама "мамите" по мои познания от дивани не разбират,виж те са спецове по дрехи,обувки,чантички,фръца-пръца,екскурзики ..... :-D

П.П.Защо жените не могат да паркират назаден - защото винаги ги лижат колко са 20 см :) :) :)

Тема "Направи си сам ДИВАН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: