Всичко за дърводелството
caffe_88 - специалист
son4о колегата monilan е прав направи едни зеници и ще станат нещата или виш на подобни икони в нета как са направени очите и направи и ти така /

monilan THANK YOU!!! тука на тва пано си играх пък с една вакса на восъчна основа/
monilan - специалист
Son4o виж в тази тема, има една дърворезба на глава, там очите са направени вълшебно. Все едно гледаш истинско лице :shock: .
viewtopic.php?f=35&t=42861
Leam - напреднал
Това е последното набързо аматьорско изпълнение - материал: букова дъсчица от 3 лева

Изображение
Изображение

снимките са преди окончателното завършване - отворите за контурния трион са маскирани
monilan - специалист
Браво, много добре се е получило. Чак като се вгледах забелязах, че си сложил струни или конец на мястото на струните :) . Като завършиш резбата, качи снимка да я видим като финализирана.
колега добре е а да попитам по опитните че сега съм правил само върху Бяла мура а на тавана имам бор става ли като го обрабта за правене на дърворезби или да търся друг материал .. чувал съм че бреза липа орех .. стават .. но за бор не съм чувал ако някой е пробвал или знае да каже :) мерси много :)
monilan - специалист
Става и бор, от такъв материал съм си правил резбовани первази на външната врата. Структурата му е по сипкава, затова трябва да го работиш с остри длета и повишено внимание, защото има склонност към отчупване.
Son4o - помощник
monilan написа:
Son4o виж в тази тема, има една дърворезба на глава, там очите са направени вълшебно. Все едно гледаш истинско лице :shock: .
viewtopic.php?f=35&t=42861
Благодаря ти! Изгледах клипчето, наистина е невероятно .... дълбочината си казва думата. Ще се опитам да поправя, всеки път когато погледна резбата, очите ми се лепят там където мисля, че не е добре. :)
@ ristaka .... за моженето - може, но внимавай какъв мотив ще си подбереш. Този материал е по-скоро добър за силно стилизирани, да не кажа и геометрични мотиви. Аз се мъча с една резба няколко години. Не че е кой знае каква, малка е, но ажурна ... едни цветя, дръжки ... оле мале, крайно неподходящи за дървото. И все не мога да я завърша, защото ми изяжда нервичките :-D .. но мисля да се преборя с нея скоро, срамота е :)
aз само за начало докато намеря по подходящо дърво .. дайте малко предложения че Бялата мура е забранена за сеч и трудно се намира .. иначе е много добро дърво :)
jordano - специалист
Върба, слива, круша, череша, топола. Само от дрян не пробвай, че няма такива дъски :lol: . И да не се развихриш с брадвата сега! Чакам да ми покажеш някои неща, както бяхме говорили. Бъде здрав х и успех.
мерси много за информацията когато направя нещо ще го кача обещавам :)

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: