• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Всичко за дърводелството
Колеги, диблачката за която питах ( и създадох тази тема) е готова !!!
мисля че е малко по съвършена от тези центърчета, конусчета и т.н!
Трябва ми нещо като шаблон с който точно, бързо и лесно да поставям дибли, за скрит сглоб! не искам винтове, а пък за минификс си трябва професионална машина, на ръка - малко е смешно! очаквайте снимки на УРЕДА ! :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
tom_ написа:
Трябва ми нещо като шаблон с който точно, бързо и лесно да поставям дибли, за скрит сглоб! не искам винтове, а пък за минификс си трябва професионална машина, на ръка - малко е смешно! очаквайте снимки на УРЕДА ! :)
Измисли и една цена.
maroka - специалист
tom_ написа:
В интерес на истината диблата е много по "капризна" по отношение на прецизност и точност на отвора. Фикса допуска корекции....и не е смешно, фиксове се правят и на ръка, както и с помощта на шаблони :)
radush - специалист
защо да е смешно сглобки да се правят на ръка.....аз нямам никакви проблеми с фрезер фи15 и свредло 8мм.....професионалните машинки са от 3000 лв нагоре.
maroka - специалист
radush написа:
защо да е смешно сглобки да се правят на ръка.....аз нямам никакви проблеми с фрезер фи15 и свредло 8мм.....професионалните машинки са от 3000 лв нагоре.
Право казваш, с една малко корекция. Професионалната машина е много над 3 000. За тия пари само някоя БЛУМ-ка можеш да набараш, а тя е далеч от професионалното ниво. Има няколко варианта за подобни, но ако говорим за наистина професионална машина, то говорим за GRASS. По-евтиният модел в момента ако не се лъжа е над 16 000.
Цифрата не е малка, но си заслужава...ако се занимаваш конкретно с мебели разбира се.
radush - специалист
работил съм с такава БЛУМКА и си вършеше работата отлично-сглобки,панти,рафикси всичко дупчи без проблем.все пак обема на работа предопределя и машините.Блума за 3000лв според мен е оптимално решение за средно производство.
swetlio - специалист
Миналата седмица си взех от Бриколаж този шаблон за дибли , цената му беше към 32-33лв.
Изображение

а това е филмче как се работи с уреда:)

Конусчетата на същата фирма -wolfcraft

Изображение
мисля , че цента им беше към 5-6 лв за 4 бр.

а за минификса шаблонче само на картинка в нета съм виждал :)
Последна промяна от swetlio на пон яну 28, 2008 10:41 pm, променено общо 2 пъти.
Харалампи - специалист
Борка виж снимката на купешките центърчета. Без друго смятах да ти пиша, че опашките ти са много дълги. Все пак и аз имам вина, защото май съм те заблудил с моята схема. Само мога да се извиня и като оправдание да изтъкна, че не бяха при мен когато ги чертах. Нашите са с малко по-дълги опашки от купешките, но не по-дълги от влизащото в ПДЧ-то, за да може да се поема натоварването от периферията а не от опашката. В противен случай има опасност от спукване на плоскостта. Друго важно нещо е размера на конуса. Виж колко е малък на снимката. По този начин няма опасност да се нарани прекалено плоскостта в която правиш центрите. На твое място бих преработил малко модела и бих поръчал 5 бр минимум (губят се).
maroka - специалист
radush написа:
работил съм с такава БЛУМКА и си вършеше работата отлично-сглобки,панти,рафикси всичко дупчи без проблем.все пак обема на работа предопределя и машините.Блума за 3000лв според мен е оптимално решение за средно производство.
Никой не казва, че не върши работа...но не е стока. То първо самата й разглобка си е един вид рафикс...няма да споменавам колко конструктивно стабилна е. Виждал съм бюро на такава разглобка и да ти кажа се клатеше.......самата разглобка не е за тази работа...то и затова е на тия пари :roll:
velsi - Почетен майстор
Абе я дайте линк или снимка за тия машини. Нещо много се заинтригувах каква е тая златна машина дето прави само отвори (ако не прави и друго) за дибли и струва 16 хиляди лева! :shock:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Диблачка !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: