Всичко за дърводелството
leo_beast - напреднал
Здравейте и от мен! Ето как реших аз да си направя люлеещ стол като използвах седалка от кола която един приятел ми подари.
Правих го обаче набързо и за съжаление не съм снемал размери.
Основата е от квадратни тръби 20х20 Направих го така, че да може да се измества центъра на тежестта за да може да се намери хубаво баланса при люлеенето. Седалката е на шейна която се движи наред и назад по основата и в задната и част седалката е хваната с панти. Отпред на седалката е заварена шпилка М8 с която може да се променя наклона на седалката съответно напред и назад.
Ето няколко снимки на които може да не стане много ясно за какво става въпрос, но нямам за сега други снимки.
Изображение
Изображение
Изображение
Получи се супер като за нещо без проект и идея. Сега вкъщи всеки иска ред да се полюлее.
profesionalist_wood - майстор
Мизерия бе брато... :-D Като идея не е лоша да си го направим с наличния винкел като ида в европа на гурбет :lol:(надявам се да стане гурбета ама надали...)
MamaMy - майстор
Преди доста време вече Опела ми се сдоби с две здрави предни седалки от Ауди 90, а здравата ми дясна седалка стана директорски стол за пред компютъра ми. Дори съвсем скоро смених за трети път амортисьора. Още дори не е завършен.
Проблема е в планките на които се крепи люлеещия механизъм. Много слаби заварки. Аз пък тежа колкото двама китайци и тяхното произведение съответно не издържа на напъна. Добре, че на тия столове първо им се чупят подлакътниците или кръстачките, та да има резервни части и за мен. Кръстачката ми е желязна от маса. Само съм и навил резби на мястото на краката и съм монтирал колелата от стола.

Тема "люлеещ стол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: