Всичко за дърводелството
woodbutcher - напреднал
Наскоро открих http://www.impresia.net/bg/products.php?kind=2&id1=3 - фирма, произвеждаща и дърводелски тезгяхи, за износ. За модела WB5 ми цитираха цена 290Е (сигурно без ДДС, забравих да питам), която ме затруднява в момента. Ако знаете да се продава подобен на старо, моля, споделете.
griffin - майстор
Тия тезгяхи са супер въпреки че ако имаш материал може да си спретнеш относително не по лош в домашна обстановка въпреки че едва ли ще има тези удобства де :-).

Дано да се уредиш по някакав начин с тезгях
Имам работилничка за обработка на масив и имам почти същите тезгяхи направени собственоръчно. Няма смисъл да се дават грешни пари това са много лестни сглобки и елементарни стиски!
griffin - майстор
drago_1 а имаш ли идея от къде мога да си набавя точно такава стиска за тезгях, че аз си направих тезгях обаче стиски нямам идея къде може да се намерят, по западните сайтове гледам са около 100 150 лв ама с доставката ще дойдат бая пари та в момента съм на вълна да си правя сам пък каквото се получи.

Да ти кажа мисля че няма да излезе много по евтино на човека да си направи тезгях ако няма излишен материал, в София проверявах в една фирма която продаваше готов материал и цената която ми казаха ме хвърли в музиката направо, аз имах излишен материал и пари не давах но ако трябваше да си къпувам всичко само тезгяха щеше да ми е може би 200-250 лв. и то без тия прословути стиски :-)
griffin написа:
drago_1 а имаш ли идея от къде мога да си набавя точно такава стиска за тезгях, че аз си направих тезгях обаче стиски нямам идея къде може да се намерят, по западните сайтове гледам са около 100 150 лв ама с доставката ще дойдат бая пари та в момента съм на вълна да си правя сам пък каквото се получи.

Да ти кажа мисля че няма да излезе много по евтино на човека да си направи тезгях ако няма излишен материал, в София проверявах в една фирма която продаваше готов материал и цената която ми казаха ме хвърли в музиката направо, аз имах излишен материал и пари не давах но ако трябваше да си къпувам всичко само тезгяха щеше да ми е може би 200-250 лв. и то без тия прословути стиски :-)

Стиската се прави на принципа на менгеме ако намериш дълъг болт или шпилка с резба а от другата страна сложиш гайка със съответната резба ще проработи. Вярно че ще е по примитивно но ще работи
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Дълги шпилки с подходящите набивни гайки продават в магазините за мебелен обков.
griffin - майстор
Да за сега съм се ориентирал към шпилки м20 :-) след като няма стругари в форума :-)
иначе механизма съм го изяснил само трябва да напазарувам материал и да захапя електрожена :-)
griffin написа:
Да за сега съм се ориентирал към шпилки м20 :-) след като няма стругари в форума :-)
иначе механизма съм го изяснил само трябва да напазарувам материал и да захапя електрожена :-)

когато постигнеш желания резултат се похвали!
woodbutcher - напреднал
Първата ми маса беше едно бюро от ученическите ми години, което покрих с шперплат и сложих чело от чамови дъски. Как ли не я мъчих, все си оставаше провиснала в средата. После ми направиха нещо като менгеме, от винт от телфер мисля, и аз си взех два пръта от неръждавейка за направляващи. Добавих към челото дъбова дъска дебела 5см, а за подвижната челюст - две парчета от същата дъска. Стана горе-долу, но се наклони надолу, заради голямата си тежест.
Тъй като разполагам само с ръчни инструменти, направата на права, с успоредни страни дъска от друга, по голяма е бавен и на практика неовладян от мен процес, затова ми се иска да започна с готов тезгях.
griffin - майстор
Колега ако искаш да разкояваш парчета шперплат например много по удобно ще е на земята върху парче стиропор при мен няма нясто на масата за такива листа и разкроявам на земята, не знам колко си навътре в материята но ще ти препоръчам няколко сайта

http://www.woodworkingonline.com/category/podcast/
тук има доста интересни неща като техники за работа в филмчетата аз си ги изтеглих всичките.

http://thewoodwhisperer.com/
тук също има доста интересни техники и обяснения( поне от моя гледна точка)

http://www.woodmagazine.com/wood/file.j ... r&temp=yes
тук има доста полезни техники( поне за мен )

Ако си по напред с материала сори за линковете смятай че не съм ги дал но поне за мен като прохождащ в тази област има много интересни съвети и техники тук.

И успех с тезгяха но мисля, че той не е нужен за да си разкрояваш големи плоскости.

Тема "Тезгяхи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: