Всичко за дърводелството
septora - напреднал
Колеги може ли някой да ми каже как се нарича този инструмент и от къде и на каква цена мога да си го купя...между другото ако никой не знае не е лошо като идея за направи си сам :)

Прикачен файл

27709607_11_800x600_rev017.jpg
27709607_11_800x600_rev017.jpg (22.27 KиБ) Видяна 2483 пъти
septora - напреднал
Благодаря колега,но мисля че не се уточних напълно,,,имах пред вид къде от България мога да си намеря такова чудо и как се нарича то на български- "дълбокомер" е буквално от английски,но според мен не се измерва дълбочина с него,а височина...
ZEDYCUS - майстор
Така си реших въпроса. :partyman: Изображение

В тази тема :arrow: viewtopic.php?f=35&t=41992&hilit=%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%B7%D0%B0+%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B0
septora - напреднал
Браво,колега,но на мен ми трябва доста по-малко такова с височина докъм 7-8 см и ширина около 6-7 см.
Идеята с шублера не е лоша,ама да си купя шублер(че нямам излишен) и да го нарежа сърце няма да ми даде :)
nikolson - майстор
septora написа:
Браво,колега,но на мен ми трябва доста по-малко такова с височина докъм 7-8 см и ширина около 6-7 см.
Идеята с шублера не е лоша,ама да си купя шублер(че нямам излишен) и да го нарежа сърце няма да ми даде :)
Има пластмасови шублери за жълти пари, но не знам каква точност ти трябва.
septora - напреднал
Точност не по-голяма от 0.5 мм колега.В сайта,който посочваш не мога да намеря такъв модел...
ZEDYCUS - майстор
Идеята с шублера не е лоша,ама да си купя шублер(че нямам излишен) и да го нарежа сърце няма да ми даде
:-D Точно по тази причина купих евтин китайски, но по пазарите се намират и за под 10лв.
Като не ти се купува шублер, направи го с метална линия която е разграфена на 0,5 мм. Ей от този сайт съм харесал едни и не са скъпи. http://opusbg.com/Chertozhni-posobiya/L ... m_id.2538/
Изображение
septora - напреднал
Благодаря за сайта колега,и на мен нещо такова с метална линийка ми се въртеше из главата....основата мога да я направя от шперплат,но ми се искаше и някакъв вид застопоряване на измереното да направя...чудя се с едно хефелче и болтче ли да е...

Тема "Инструмент-от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: