Всичко за дърводелството
marmoz - специалист
Трябва ми този детаил ,размера на квадратната плочка е около 15/15 см с дебелина 0.3-1 см. Ако сте виждали да се продава такъв било то метален или дървен , с размери близки до тези моля споделете къде :) Понеже се съмнявам да се намери лесно маи ще се прави от шперплат в домашни условия. Приемам всякаква помощ ........ :)
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
griffin - майстор
Ако ще го правиш от шперплат ще може да се оправиш с фреза само, иначе тоя прастен отгоре не знам колко ще се получи дебел ама шперплата там може да не удържи на усилието т.е или трябва пръстена да е по ниско или да увеличиш восочината на детайла така че да има повече месце отгоре на детайла не знам възможно ли е в случая ти. Ако може за по лесно сглобяване направи плитък канал в плочката за да се застопори тоя стърчащия детайл.
marmoz - специалист
Този кръглият жлеб горе е само водещ и върху него няма да има почти никакво натоварване, по скоро ме притеснява устоичивостта м/у плочката и полукръга защото там ще се променят усилията и ще бъдат по големи , а и ме ми се прави много масивно, иска ми се да е по фино :)
griffin - майстор
По финно метал т.е ако 1 см шперплат е дебело. Ако имаш колонна бормашина моде да ползваш HSS фрезер за дърво и да направиш жлеб като въртиш пластината около центъра.
nikolson - майстор
Вероятно е ъгломер.
viewtopic.php?f=35&t=46298&hilit=ziiu
http://www.ziiu-bg.com/index_bg.html
http://opusbg.com/Chertozhni-materiali/ ... nu_id.232/
Ако не друго, поне идея.
marmoz - специалист
Сега да покажа и за какво ми бе този детаил.
Статив за приятеката ми . Остава ми още работа, основно по захващане на различните размери платна /сега съм захванял една произволна рамка с 2 винта/.
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (20.36 KиБ) Видяна 2222 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (24.63 KиБ) Видяна 2222 пъти
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Може да се направи от 2 детайла от ламарина на лазер, плазма и др.
Два примерни варианта:
При единият случай ще трябва и огъване, а в другия заварка.

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (35.75 KиБ) Видяна 2169 пъти

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (36.91 KиБ) Видяна 2169 пъти

Тема "Малко помощ за този детаил." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: