• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Илчо Илиев - майстор
Галине, остави писането, обясни кое не се получава, трудно се бичи, лентата бяга...изменя размера, има толкова подробности,а така няма как да се разбере и какво да ти каже човек...
Какъв е материала?
Това,че лентата ти е с едри зъби не означава,че не може да бичиш летви, щом с такава бичат трупи по 50-70см диаметър, какво остава за такива летвички...
Според мен, виж някой ,който има дърводелска работилница в района да дойде и да ти погледне банцига и лентата, да я заточи и чапрази,но с лек чапраз!
Да погледне тапата и ограничителите на лентоводителя,да ти намести линеала и да видим дали няма да стане работа..
Ако материала е твърд и както казваш на 10 г, дори със заточена лента ще върви трудно,но.....
За лентите, дали са ти правилния линк, една лента като за теб, с доставката ще е в рамките на 20-25 лв,но ако не срежеш някой пирон,гарантирам ти,че ще я ползваш поне година без заточване,е не вярвам да бичиш на ден по 5 куб......,а зъбите...ами не ми се рови ся да видя как ги водеха,но по спомен май бяха 4 зъба на инч(25мм)...
galin79 - помощник
Илчо Илиев написа:
Галине, остави писането, обясни кое не се получава, трудно се бичи, лентата бяга...изменя размера, има толкова подробности,а така няма как да се разбере и какво да ти каже човек...
Какъв е материала?
Това,че лентата ти е с едри зъби не означава,че не може да бичиш летви, щом с такава бичат трупи по 50-70см диаметър, какво остава за такива летвички...
Според мен, виж някой ,който има дърводелска работилница в района да дойде и да ти погледне банцига и лентата, да я заточи и чапрази,но с лек чапраз!
Да погледне тапата и ограничителите на лентоводителя,да ти намести линеала и да видим дали няма да стане работа..
Ако материала е твърд и както казваш на 10 г, дори със заточена лента ще върви трудно,но.....
За лентите, дали са ти правилния линк, една лента като за теб, с доставката ще е в рамките на 20-25 лв,но ако не срежеш някой пирон,гарантирам ти,че ще я ползваш поне година без заточване,е не вярвам да бичиш на ден по 5 куб......,а зъбите...ами не ми се рови ся да видя как ги водеха,но по спомен май бяха 4 зъба на инч(25мм)...
ето един народен човек като мен готов да помогне и искрено благодаря за което проблема е решен от начало ме беше страх да го ровичкам щото ми е за 1 път първо смених 1 лагер после центровах колелата направих си водачите горе и долу от акация честно казано и аз си не вярвам че го направих взех си 2 ленти TEHNOLES заточени с лек чепраз пробвах и останах приятно изненадан минах 1 талпа на абрихта от 1 страна и разбичих на 2.8 еднакво от всякъде без кривини и каквото и да било няма тресене няма нищо мерси пак приятел и жив и здрав ако ти дотрябва нещо несе колебаи да ме питаш на драго сърце ще помогна ако мога
Илчо Илиев - майстор
Няма проблем Приятелю,нали за това е форума,макар доста да са забравили това...,
galin79 - помощник
да приятел самозабравят се ами като избор на марка лента правилно ли е
Илчо Илиев - майстор
Работим с такива ленти от 3 мес. и въпреки сериозното натоварване, се представят добре...
Работим чам,но обема не е малък,така,че ако не срежеш пирон, дълго време ще работиш с тези ленти,е ако стане беля....заточва се и газ..
Щом си подкарал машината е добре, пази ръцете и гледай лентата, ако вземе да ходи напред-назад, сваляй веднага, явно е спукана, не е желателно да ''гърми'',често се намачква и вече започва да бие...
galin79 - помощник
мерси много само чамови талпи и греди ще бича нови и то по 10-20 летви на ден не повече за сега пък и да изкара месец ще съм доволен
Илчо Илиев - майстор
Ще си доволен, при нас на месец се разбичват доста кубици,а както ти казах,от 3 мес., днес ги свалиха за заточване...
Успех в работата и безаварийна!!!
:partyman:
galin79 - помощник
да ти се връща жив и здрав
  • 1
  • 2

Тема "съвет за лента на банцинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: